Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Δημοτικό Σχολείο Ποταμού πρώτη φορά σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus

Δημοτικό Σχολείο Ποταμου
24 Nov 2022 / 17:55
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Πρώτη Κινητικότητα εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+, με τίτλο «Lifecoaching, happy teachers for better students»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη κινητικότητα των εκπαιδευτικών Άννας Λαμπαθάκη, Αναστασίας Πηλού και Σοφίας Βεδουρά στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας ( 17/10 2022- 22/10/ 2022) στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «Lifecoaching, happy teachers for better students».

Οι Ιρλανδοί εταίροι, φιλόξενοι οικοδεσπότες, καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα καλής συνεργασίας , ακολουθώντας ταυτόχρονα ένα οργανωμένο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων!



Στο πρόγραμμα αυτό έλαβαν μέρος, εκτός από τη συγκεκριμένη ομάδα και εκπαιδευτικοί από την Ισπανία, την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία. Όλες οι ομάδες συνεργάστηκαν άψογα σε ένα κλίμα αμοιβαίας αποδοχής και σεβασμού και έγινε κατανοητό πόσο κοινά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, ανεξαρτήτως της χώρας προέλευσής τους.

Κατά τη διάρκεια παραμονής τους επικεντρώθηκαν σε δραστηριότητες διαχείρισης στρεσογόνων καταστάσεων, που όλο και πιο συχνά εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια, εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος. Εγιναν κατανοητές στρατηγικές αντιμετώπισης του άγχους, μέσω διαδραστικών εργαστηρίων.

Το πρόγραμμα περιείχε πολιτιστικές ξεναγήσεις εντός και εκτός Δουβλίνου. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης κινητικότητας, η παιδαγωγική ομάδα του Δ.Σ. Ποταμού σχεδιάζει την επόμενη συνάντηση τον Δεκέμβρη του 2022 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.