Το Δημοτικό Σχολείο Ποταμού πρώτη φορά σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus

Το Δημοτικό Σχολείο Ποταμού πρώτη φορά σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus

Οι εκπαιδευτικοί από το Δημοτικό Σχολείο Ποταμού στο Δουβλίνο με το πρόγραμμα ERASMUS

Πρώτη Κινητικότητα εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+, με τίτλο «Lifecoaching, happy teachers for better students»

24
Νοεμβρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη κινητικότητα των εκπαιδευτικών Άννας Λαμπαθάκη, Αναστασίας Πηλού και Σοφίας Βεδουρά στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας ( 17/10 2022- 22/10/ 2022) στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «Lifecoaching, happy teachers for better students».

Οι Ιρλανδοί εταίροι, φιλόξενοι οικοδεσπότες, καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα καλής συνεργασίας , ακολουθώντας ταυτόχρονα ένα οργανωμένο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων!Στο πρόγραμμα αυτό έλαβαν μέρος, εκτός από τη συγκεκριμένη ομάδα και εκπαιδευτικοί από την Ισπανία, την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία. Όλες οι ομάδες συνεργάστηκαν άψογα σε ένα κλίμα αμοιβαίας αποδοχής και σεβασμού και έγινε κατανοητό πόσο κοινά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, ανεξαρτήτως της χώρας προέλευσής τους.

Κατά τη διάρκεια παραμονής τους επικεντρώθηκαν σε δραστηριότητες διαχείρισης στρεσογόνων καταστάσεων, που όλο και πιο συχνά εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια, εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος. Εγιναν κατανοητές στρατηγικές αντιμετώπισης του άγχους, μέσω διαδραστικών εργαστηρίων.

Το πρόγραμμα περιείχε πολιτιστικές ξεναγήσεις εντός και εκτός Δουβλίνου. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης κινητικότητας, η παιδαγωγική ομάδα του Δ.Σ. Ποταμού σχεδιάζει την επόμενη συνάντηση τον Δεκέμβρη του 2022 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ