Αυλωνίτης: Τι έχει να πει τώρα η αν. Υπουργός Υγείας Μ. Γκάγκα;

Αυλωνίτης: Τι έχει να πει τώρα η αν. Υπουργός Υγείας Μ. Γκάγκα;

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις για το Νοσοκομείο Κέρκυρας και να αφήσει τις επικοινωνιακού χαρακτήρα επισκέψεις που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα

21
Νοεμβρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Δεν έχει τέλος η περιπέτεια, στην οποία έχει βάλει η κυβέρνηση των "αρίστων", το Νοσοκομείο Κέρκυρας» επισημαίνει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης, μετά τη γνωστοποίηση της παραίτησης δύο ακόμα γιατρών.

«Δύο ακόμη παραιτήσεις έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των γιατρών του Νοσοκομείου Κέρκυρας, οι οποίοι μην αντέχοντας πλέον την τραγική υπερεργασία και την αυταρχικότητα της διοίκησης, επιλέγουν την πόρτα της εξόδου.

Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι  κατέθεσαν την παραίτησή τους η Δ/ντρια και ο Επιμελητής του Ακτινοδιαγωνιστικού Τμήματος, το οποίο είναι ήδη υποστελεχωμένο και λειτουργεί χάρη στο φιλότιμο των εναπομείναντων πέντε (5) γιατρών. Με δεδομένη και την, ήδη αναγγελθείσα, παραίτηση ενός ακόμη γιατρού στο τέλος του χρόνου, αντιλαμβάνεται κανείς ότι στο εν λόγω Τμήμα θα απομείνουν, από 1/1/2023 μόνο δύο (2) γιατροί, οι οποίοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν δυσβάσταχτο φόρτο εργασίας!

Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά ότι η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις για το Νοσοκομείο Κέρκυρας, να αφήσει τις επικοινωνιακού χαρακτήρα επισκέψεις που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα, να προσλάβει άμεσα γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους στο Νοσοκομείο και -όπως όλη η κοινωνία ζητά μετ' επιτάσεως- να αλλάξει την παρούσα διοίκηση.

Είμαστε στο πλευρό των γιατρών, νοσηλευτών και εργαζόμενων του ΕΣΥ, κατανοούμε απολύτως ότι έχουν φτάσει στα όρια της υπομονής και της αντοχής τους, και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους για ένα Νοσοκομείο σύγχρονο και ασφαλές.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η διοίκηση έχουν διαλύσει το Νοσοκομείο στην Κέρκυρα, καθημερινά απαξιώνουν τους γιατρούς και εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, συνεχώς "παίζουν στα ζάρια" τις ζωές των κατοίκων του νησιού μας. Η υγεία στην Κέρκυρα εκπέμπει σήμα κινδύνου και πρέπει όλοι μαζί να ενωθούμε για να διεκδικήσουμε όσα βίαια μας υφαρπάζουν.
 
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ».