Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Γέφυρες» συνεργασίας του Δήμου με πανεπιστήμια του εξωτερικού - Συντονιστής ο Μ. Μαγιολαδίτης

Μάριος Μαγιολαδίτης
15 Nov 2022 / 12:11

Συνάντηση Υδραίου-Μαγιολαδίτη με αντικείμενο τη συνεργασία στο ζήτημα της διασύνδεσης του Δήμου με πανεπιστήμια του εξωτερικού και για την ανάπτυξη της ρομποτικής στα σχολεία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο της διακηρυγμένης πρόθεσης της Μερόπης Υδραίου να κάνει πράξη τη συνεργασία με όλους όσους έχουν να συνεισφέρουν με θετικές ιδέες και προτάσεις, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Δημάρχου με τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Μάριο Μαγιολαδίτη .

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να αναλάβει ο κ. Μαγιολαδίτης το συντονισμό μιας νέας προσπάθειας για τη διασύνδεση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με πανεπιστήμια του εξωτερικού αλλά και για την ανάπτυξη δράσεων ρομποτικής στα σχολεία της Κέρκυρας.

Χωρίς πολιτικό "άρωμα"

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, υπογραμμίζεται πάντως ότι «η συνεργασία αυτή δεν έχει πολιτικά ή κομματικά χαρακτηριστικά, ενώ η σχέση του κ. Μαγιολαδίτη με το Δήμο θα είναι άμισθη».

Όπως τόνισε η Δήμαρχος «η  συνεργασία αυτή αποτυπώνει τη βούληση μας να αξιοποιήσουμε  όλους όσους έχουν θετικές προτάσεις αλλά και διάθεση να προσφέρουν. Όπου και αν ανήκουν. Γιατί η επόμενη μέρα για την Κέρκυρα ανήκει σε όλους».

Ο κ. Μαγιολαδίτης είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στα Θεμέλια της Πληροφορικής και στην Ειδική Αγωγή ενώ έχει συνεργαστεί ως επιστημονικός ερευνητής με πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Προτάσεις με θετικό πρόσημο

Σε δήλωση της η κ. Μερόπη Υδραίου αναφέρει: «Αποδεικνύουμε στην πράξη και όχι στα λόγια ότι θέλουμε και μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη διάθεση ανθρώπων για προσφορά χωρίς να ζητάμε κομματικά διαπιστευτήρια ή να μπαίνουμε σε συναλλαγές.
Η συνεργασία αυτή θα αποφέρει θετικές δράσεις για το Δήμο μας, ο κ. Μαγιολαδίτης έχει ιδέες, προτάσεις με θετικό πρόσημο.
Θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες συνεργασίες. Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε όλους όσους έχουν διάθεση προσφοράς. Όπου και αν ανήκουν, ότι και αν ψηφίζουν.»

Από την πλευρά του ο κ. Μαγιολαδίτης, τονίζει:

«Η αυτοδιοίκηση είναι χώρος σύγκλισης και συνεργασίας και η Κέρκυρα δεν ανήκει σε κανένα, είναι υπόθεση όλων μας.
Μπορούμε να έχουμε τις δικές μας διαφορετικές απόψεις, να τις διατηρούμε αλλά και να συνεργαζόμαστε όπου πρέπει.
Θέλω να ευχαριστήσω τη Δήμαρχο που έδειξε ότι έχει ανοιχτούς ορίζοντες και ξέρει την έννοια της λέξης συνεργασία.»