Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την Τρίτη στην Κέρκυρα ο «Δημόκριτος» για νέες δειγματοληψίες στο Τεμπλόνι

Δημόκριτος
11 Nov 2022 / 11:03

Παραδόθηκαν στην ΠΙΝ τα συμπεράσματα από τις χημικές αναλύσεις των υδάτων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Κέρκυρα θα βρεθεί την Τρίτη 15 Νοέμβριου κλιμάκιο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται στην ευρύτερη περιοχή του Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου με σκοπό να διερευνηθεί η τυχόν πρόκληση ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος από την λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.

Πρόκειται για τη β’ περίοδο δειγματοληψιών και αναλύσεων που θα πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με το ερευνητικό κέντρο για την πλήρη περιβαλλοντική αποτύπωση του Τεμπλονίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής σε ακτίνα 5 χλμ.

Οι δειγματοληψίες αυτή τη φορά θα αφορούν, όπως τόνισε στην «Ε» ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Χωροταξίας, Σπύρος Ιωάννου σε κτηνοτροφικά ( αιγοπρόβειο γάλα, κρέας αιγοπροβάτων, χοιρινά, πουλερικά, αυγά) και ελαιουργικά (ελαιόλοδο) προϊόντα.

Προηγήθηκε την Τρίτη 8/11, τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Διευθυντών των αρμοδίων Υπηρεσιών της ΠΙΝ με τον επικεφαλής του κλιμακίου των επιστημόνων του «Δημόκριτου», καθηγητή Λεόντιο Λεοντιάδη ενόψει των νέων δειγματοληψιών.
 

Παρελήφθησαν τα αποτελέσματα για τα ύδατα

Ήδη πάντως η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει παραλάβει και τα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες και τις χημικές αναλύσεις των υπογείων υδάτων και τα οποία αναμένεται σύντομα να ανακοινωθούν.

Ενδεχομένως και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, όπου θα δοθεί συνέντευξη Τύπου (12 μ.μ. , κτίριο παλιάς νομαρχίας) από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Ιωάννου για την πορεία υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δημόκριτο και την έλευση κλιμακίου του στην Κέρκυρα για τη συλλογή δειγμάτων για τη δεύτερη περίοδο αναλύσεων.

Σημειώνεται ότι έχει ολοκληρωθεί από την ΠΙΝ η οριστική παραλαβή της Έκθεσης του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» με τίτλο «Δειγματοληψίες αέρα στα επιλεγμένα σημεία – Χημικές αναλύσεις δειγμάτων αέρα – Έκθεση αποτελεσμάτων των χημικών αναλύσεων: 1η Περίοδος», η οποία αφορά στο παραδοτέο Π.2-1 για την 1η περίοδο δειγματοληψιών και χημικών αναλύσεων αέρα στην ευρύτερη περιοχή του Τεμπλονίου Κέρκυρας, με τις τιμές των μετρούμενων παραμέτρων να μην υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα όρια.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ