Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποκλεισμό από το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας καταγγέλλει η «Παρέμβαση για όλα»

Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας
08 Nov 2022 / 14:29

Ανακοίνωση του σχηματισμού «Παρέμβαση για Όλα» για τον τρόπο συγκρότησης του προεδρείου του Ιατρικού Συλλόγου:

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο σχηματισμός «Παρέμβαση για Όλα» που συμμετείχε στις πρόσφατες εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου «ο οποίος κάλεσε αιφνιδιαστικά συνεδρίαση για συγκρότηση σε σώμα και εκλογή πρόεδρου, σε εργάσιμη μάλιστα ώρα, μη αναλογιζόμενος τις εργασιακές υποχρεώσεις των υπόλοιπων εκπρόσωπων».

Αναλυτικά αναφέρει:

«Η ακατανόητη αυτή βιασύνη και άρνηση συνεννόησης, του πρόεδρου της μειοψηφίας, για κοινή συνεύρεση όλων των παρατάξεων καταδεικνύει τη μεθόδευση για υφαρπαγή του προεδρείου αδιαφορώντας για την αναλογικότητα που ψήφισε το σώμα μη δίνοντας την πλειοψηφία στην παράταξη των ελευθεροεπαγγελματιών.

Δικαιολογίες του τύπου θα μπορούσε κάποιος να παραβρεθεί για μισή ώρα και να ψηφίσει, αδιαφορώντας για τις ανταλλαγές απόψεων, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα είναι ήδη προκαθορισμένο.

Επειδή δε θα παραβρεθούμε στη σημερινή συνεδρίαση έτσι ώστε να καταθέσουμε τις απόψεις μας και επειδή δεν ανεχόμαστε να είμαστε απλοί θεατές σε ειλημμένες αποφάσεις δηλώνουμε ότι:

1) Είναι απαράδεκτος ο έμμεσος αποκλεισμός του μοναδικού εκπροσώπου του Δημόσιου συστήματος Υγείας στο να εκφέρει άποψη στο σχηματισμό του σώματος.

2) Η προεδρία και η γραμματεία, ο συνδυασμός των οποίων ουσιαστικά ελέγχει τον Ιατρικό Σύλλογο είναι απαράδεκτο να ελέγχεται από τον ίδιο συνδυασμό τη στιγμή που δεν υπήρχε η απόλυτη πλειοψηφία καταδικάζοντας όποιον συναινέσει στην απόφαση αυτή.

3) Ηθικά δε πρόκειται να αναγνωρίσουμε προεδρείο το οποίο προέκυψε χωρίς απαρτία και διάλογο».