Συνάντηση της Μίνας Γκάγκα με τον Μητροπολίτη Κέρκυρας

Συνάντηση της Μίνας Γκάγκα με τον Μητροπολίτη Κέρκυρας

Ο Μητροπολίτης προσέφερε στην Υπουργό, μια εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνος, καθώς και τον επετειακό τόμο που είναι αφιερωμένος στο Ιερό προσκύνημα του αγίου.

28
Οκτωβρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το απόγευμα της Πέμπτης, 27 Οκτωβρίου 2022, στο επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων, επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Κερκύρας, η Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, που βρέθηκε στην Κέρκυρα προκειμένου να ενημερωθεί και να διευθετήσει ζητήματα τα οποία ανέκυψαν στο γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, καθώς και να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην Εθνική Επέτειο της 28ΗΣ Οκτωβρίου.

Την κ. Γκάγκα συνόδευε ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, συνεργάτες από το Υπουργείο Υγείας και ο Διοικητής 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.Η Υπουργός ενημερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο για το πρότυπο προνοιακό έργο, το οποίο συντελείται από την Ιερά Μητρόπολη, και τα εν γένει τρέχοντα εκκλησιαστικά θέματα, τα οποία άπτονται με τα κοινωνικά και προνοιακά του νησιού.

Επίσης την ενημέρωσε για την ανέγερση του Ιερού Ναού που βρίσκεται εντός του Νοσοκομείου, και τον οποίο ανεγείρει με προσωπική φροντίδα ο Σεβασμιώτατος, και με δαπάνες ομοίως της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Ναός είναι αφιερωμένος στην Αγία Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη και στον Άγιο Λουκά συμφερουπόλεως τον Ιατρό, και έχει σκοπό να εξυπηρετεί τις πνευματικές ανάγκες του νοσοκομείου.

Σε πολύ θερμό και εγκάρδιο κλίμα αντάλλαξαν απόψεις, και ο σεβασμιώτατος προσέφερε αναμνηστικά δώρα στην Υπουργό, μια εικόνα του Πολιούχου της Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνος, καθώς και τον επετειακό τόμο που είναι αφιερωμένος στο Ιερό προσκύνημα του αγίου.