Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με επισημότητα η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

28 Οκτωβρίου
26 Οκτωβρίου 2022 / 11:46

Η γαλανόλευκη θα κυματίσει στα χέρια των μαθητών για να τιμήσουν την επέτειο του ΟΧΙ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Mε την πρέπουσα λαμπρότητα και επισημότητα θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα, την Παρασκευή, η παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η παρέλαση δια της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου, Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου μέχρι τα Παλαιά Ανάκτορα, θα πραγματοποιηθεί στις 12.15 μ.μ. με την συμμετοχή προσκόπων, μαθητών, Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων και των Φιλαρμονικών. Νωρίτερα στις 11 το πρωί, θα προηγηθεί η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριου και θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Μίρκα Παλιούρα.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία θα φθάσει στην Κέρκυρα από την προηγούμενη ημέρα, όπου και θα έχει επαφές με γιατρούς και εργαζόμενους στο Νοσοκομείο για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Πρόβες στα σχολεία

Ήδη πάντως στα σχολεία πραγματοποιούνται οι απαιτούμενες πρόβες από τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές για τις παρελάσεις.

Αύριο, Πέμπτη , παραμονή της επετείου, θα πραγματοποιηθούν το πρωί, ως είθισται, οι σχολικές γιορτές, ενώ στις 12 το μεσημέρι φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, μαθητές, πρόσκοποι και οδηγοί, παρουσία των εκπαιδευτικών αρχών της πόλης και τιμητικής φρουράς με συμμετοχή Φιλαρμονικής θα καταθέσουν στεφάνια στο Ηρώο της πόλης.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ