Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χορευτικό δρώμενο – Flash Mod την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στο Λιστόν

μαστός
22 Οκτωβρίου 2022 / 13:33
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Καλλιτεχνική εκδήλωση, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Χορευτικό Δρώμενο - Flash Mod, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 11.30 στο Λιστόν. Θα μιλήσουν: Μαρία Γονίδη, πρόεδρος παραρτήματος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Κέρκυρας. Κατερίνα Καραμανώλη μέλος Δ. Σ παρ. ΕΑΕ Κέρκυρας. Αθανάσιος Κοσκινάς Ακτινολόγος. Ευάγγελος Φιλόπουλος (πρόεδρος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας). Ιωάννης Μεταλληνός (πλαστικός χειρουργός) και Ευτυχία Σουέρεφ.

Καλλιτεχνική εκδήλωση, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, στον οποίο είναι αφιερωμένος ο μήνας Οκτώβριος, με μέγιστη έμφαση στη σημασία της πρόληψης και της έγκυρης διαγνωστικής εξέτασης.


Πρόκειται για ένα χορευτικό flash mob μικρής διάρκειας, εμπνευσμένο από τον Φοίνικα. Πρόκειται για το γνωστό μυθικό πουλί που, λίγο πριν το τέλος του, αυτοαναφλέγεται και αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του πιο όμορφο από ποτέ.  Ο Φοίνικας συνέχει το νήμα της χορευτικής δράσης επί σκηνής ως σύμβολο της προσπάθειας που κάνει κάθε γυναίκα από τη στιγμή της διάγνωσης και μετά και της δύναμης που έχει για να βγει νικήτρια από την μάχη. Με τον χορό δηλώνεται ο θαυμασμός στο κουράγιο και η υποστήριξη στον αγώνα των καρκινοπαθών γυναικών, αγώνας που μπορεί να αφορά είτε το στενά προσωπικό, κοινωνικό ή εργασιακό περιβάλλον είτε τη διεκδίκηση αναφαίρετων δικαιωμάτων για καλύτερο σύστημα υγείας και ποιότητα ζωής.

Το κοινό μπορεί είτε να παρακολουθήσει απλώς το δρώμενο είτε να συμμετάσχει ενεργά σε αυτό μαθαίνοντας μια απλή χορογραφία.

Μαρία Τράκα, Χορογραφία: «Όλο αυτό είναι εμπνευσμένο από την μαθήτρια Εφη Σουέρεφ και την δική της μάχη. Η Έφη βγήκε νικήτρια και δεν μπόρεσα πάρα να θαυμάσω την δύναμη της και τον τρόπο που το αντιμετώπισε όλο αυτό. Πήρα την πρωτοβουλία λοιπόν την χορογραφία που δημιούργησα για την ίδια, να την μοιραστούμε και να την χορέψουμε πανελλήνια περνώντας το μήνυμα μας».



Το βίντεο έχει γυριστεί στην Κέρκυρα, σε χορογραφία Μαρίας Τράκα και σκηνοθεσία του Μιχάλη Καπετανίδη ενώ είναι χορηγία του Ακτινολογικού Εργαστηρίου Αθανασίου Κοσκινά

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.