Τρίτη 22.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δράσεις για τον καρκίνο του μαστού από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ
18 Οκτωβρίου 2024 / 16:48
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Στις δράσεις συμμετέχουν ιατροί και επαγγελματίες υγείας (μαίες, επόπτες δημόσιας υγείας, επισκέπτριες υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι) του Δήμου και των συνεργαζόμενων φορέων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή τη Διεθνή καθιέρωση του μήνα Οκτωβρίου ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης του Καρκίνου του Μαστού, με παγκόσμια μέρα κατά του Kαρκίνου του Mαστού  την 25η Οκτωβρίου και στο πλαίσιο της προστασίας και της προαγωγής της υγείας των πολιτών, θα πραγματοποιηθεί εβδομάδα εκδηλώσεων και δράσεων δρόμου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου 2024.

Οι δράσεις διοργανώνονται από το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και τους συνεργαζόμενους φορείς, το Γενικό Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας Κέρκυρας, το Κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου, το  Ιατροκοινωνικό Κέντρο Κέρκυρας, την 1η Τ.Ο.Μ.Υ. Κέρκυρας, την Ιατροχειρουργική Εταιρεία και το Π.Τ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κέρκυρας.

Στη δράση επίσης συμμετέχουν, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, το Κέντρο Κοινότητας Νότιας Κέρκυρας, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, το ΚΕ.Δ.Α.ΣΥ. Κέρκυρας, το Περιφερειακό Τμήμα Ιονίων Νήσων του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, η Silicon Urban Ecosystems και η Equal (Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών) Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Η εβδομάδα δράσεων 21 με 25 Οκτωβρίου περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Συμβολικό φωτισμό προσόψεων Δημοτικών κτιρίων και χώρων με ροζ χρώμα: Παλαιό Δημαρχείο (San Giacomo), Μαράσλειο Μέγαρο, Δημοτικό Θέατρο.
  • Δράσεις δρόμου καθημερινά από τις 10.00 έως τις 12.00 με διανομή  έντυπου φυλλαδίου και ροζ κορδέλες στα σημεία:  Πλατεία Ανουντσιάτα, Πόρτα Ρεάλε και ΚΕΠ Υγείας.
  • 21 με 25 Οκτωβρίου, από τις 09:00 έως 11:00.

Δωρεάν ψηλάφηση μαστού στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων  από  τους Γυναικολόγους, την κα Καραθανάση Άννα – Μαρία, τον κ. Σπύρου Άγγελο και τον κ. Ααρών Μάρκο.

Επικοινωνία για ραντεβού στο τηλέφωνο: 2661027315, 22 με 23 Οκτωβρίου, από τις 17:00 έως τις 19:00

Δωρεάν ψηλάφηση μαστού στην Ιατροχειρουργική Εταιρεία Κέρκυρας από τους Γυναικολόγους, τον κ. Καρδάκη Σπυρίδων και τον κ. Πολυμενάκο Δημήτριο.

Επικοινωνία για ραντεβού στο τηλέφωνο: 2661039615.

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, από 19:00 έως 21:00

Ημερίδα  Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού & των Ωοθηκών.

Συμμετέχουν :

•Μαρία Μηνά – Μαιευτήρας – Χειρουργός

•Άννα Μαρία Καραθανάση – Μαιευτήρας.

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, με ώρα έναρξης 19.30.

Ημερίδα για την «Πρόληψη και την Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού» στην αίθουσα της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας.

 Συμμετέχουν :

• Δρ. Μαρία Μάνδυλα - Κουσουνή– Παιδίατρος, Πρόεδρος Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας.

•Ευανθία Κιρκίνη, Γενικός Οικογενειακός Ιατρός, Υποδιευθύντρια Κέντρου Υγείας Αγίου Μάρκου.

•Ντούβελης ,Παθολόγος - Ογκολόγος

•Πολυμενάκος Δημήτριος, Γυναικολόγος Μαιευτήρας

•Ζωσιμάς Δημήτριος, Γενικός Χειρούργος MD FRCS

•Όλγα Γκούση – Δρ. Κλινική Νευροψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Στις δράσεις συμμετέχουν ιατροί και επαγγελματίες υγείας (μαίες, επόπτες δημόσιας υγείας, επισκέπτριες υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι) του Δήμου και των συνεργαζόμενων φορέων.

Κανείς δεν πρέπει να αντιμετωπίζει τον Καρκίνο του Μαστού μόνος του!

 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.