Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε εννιά δημοτικά της Κέρκυρας μπαίνουν φέτος τα σχολικά γεύματα

Σχολικά Γεύματα
07 Οκτωβρίου 2022 / 09:36

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 1.629 δημοτικά σε όλη τη χώρα. Στα Ιόνια Νησιά 38 σχολεία δήλωσαν συμμετοχή

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Πολύτιμο στήριγμα, σε μια περίοδο που η ακρίβεια  έχει χτυπήσει «κόκκινο», δημιουργώντας επιπλέον δυσκολίες στην κάλυψη ακόμα και στοιχειωδών αναγκών, όπως της διατροφής, αποτελούν τα σχολικά γεύματα για αρκετές οικογένειες.

Στην Κέρκυρα με βάση την απόφαση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στα οποία θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» για τη φετινή χρονιά συμπεριλαμβάνονται εννιά δημοτικά σε βόρεια, μέση και νότια Κέρκυρα.

Πρόκειται για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λευκίμμης - Ριγγλάδων, 2ο Δημοτικό Σχολείο Λευκίμμης - Ριγγλάδων, 4ο Δημοτικό Σχολείο Λευκίμμης, 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας, Δημοτικό Σχολείο Κ. Γαρούνα, Δημοτικό Σχολείο Κοντοκαλίου, Δημοτικό Σχολείο Λιαπάδων και Δημοτικό Σχολείο Σιναράδων.

Μέσα στον Οκτώβριο

Η διανομή των γευμάτων αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Οκτώβριο, όπως τόνισε στην «Ε» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο η επιλογή των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα γίνεται με βάση το ενδιαφέρον των γονέων και αν θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Με βάση τις απαντήσεις καθορίζεται και ο ακριβής αριθμός των σχολικών γευμάτων. Σε όλη τη χώρα το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 1.629 δημοτικά, εκ των οποίων τα 38 αφορούν σε σχολεία της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου. Όσον αφορά τη Λευκάδα δεν δηλώθηκε καμία συμμετοχή.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Αγγελόπουλος, τα σχολικά γεύματα είναι εξαιρετικής ποιότητας, διατηρημένα στη σωστή θερμοκρασία, σε ειδικά σκεύη ανάλογα με το είδος τους και η διανομή τους θα πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Ενδιαφέρον

Το πρόγραμμα ξεκίνησε να εφαρμόζεται από πέρσι στην Κέρκυρα και συνεχίζεται και φέτος. Μάλιστα ενώ στην αρχή αρκετοί γονείς ήταν διστακτικοί, αυτό στην πορεία άλλαξε και πλέον ολοένα και περισσότεροι δηλώνουν ενδιαφέρον, προκειμένου τα παιδιά τους να απολαμβάνουν ένα ζεστό και θρεπτικό φαγητό εντός του σχολείου.

Τα γεύματα μάλιστα είναι προσαρμοσμένα κατά τέτοιο τρόπο που να εξυπηρετούν ακόμη και παιδιά με αλλεργίες. Ο θεσμός του ζεστού γεύματος στα σχολεία, αποτελεί εθνικό πρόγραμμα, ενταγμένο στον κρατικό προϋπολογισμό.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ