Εκδίωξη του Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας ζητά ο Χρυσ. Μπούκας

Εκδίωξη του Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας ζητά ο Χρυσ. Μπούκας

Πρόταση ψηφίσματος του δημοτικού συμβούλου της "Κερκυραϊκής Αναγέννησης» μετα το "τσουνάμι" παραιτήσεων των γιατρών

06
Οκτωβρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την εκδίωξη - όχι απλώς παραίτηση-  του Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας, ζητά ο δημοτικός σύμβουλος της "Κερκυραϊκής Αναγέννησης" Χρυσόστομος Μπούκας, επι σειρά ετών διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σχέδιο ψηφίσματος

Με σχέδιο ψηφίσματος που ζήτησε να τεθεί προς ψηφοφορία στη συνεδρίαση της Τετάρτης, αναλυτικά ζητά: 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων, εκφράζοντας ολόκληρο τον Κερκυραϊκό Λαό και παρακολουθώντας τις τραγικές εξελίξεις στο Νοσοκομείο του Νομού μας, θεωρεί άκρως αναγκαίο την λήψη άμεσα των εξής μέτρων:
 
1ον. Την ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ο οποίος φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για όσα τραγικά συμβαίνουν στο χώρο.
 
2ον. Καλούμε ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, εντός των επόμενων ημερών στην Κέρκυρα, για να δοθούν άμεσες λύσεις επίλυσης των προβλημάτων που εκτός των άλλων, οδηγούν σε κίνδυνο αναστολής λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής και την μέγιστη υποβάθμιση λειτουργίας της Καρδιολογικής Κλινικής .
 
Υποστηρίζουμε το Δημόσιο χαρακτήρα του Συστήματος Υγείας, με ικανή και αποτελεσματική λειτουργία της Πρωτοβάθμιας φροντίδας και Νοσοκομείο πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο για να σταματήσει επιτέλους το ντροπιαστικό γεγονός που καταρρακώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας με την πληθώρα των διακομιδών ασθενών σε γειτονικά Νοσοκομεία.
 
Ο Χρυσόστομος Μπούκας σημειώνει: «Αυτό το ψήφισμα θέλησα να φέρω στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερκυραίων την Τετάρτη 5/10/2022, αλλά ο Πρόεδρος αρνήθηκε να το εισάγει, γιατί έπρεπε να γίνει συζήτηση στο εξίσου σημαντικό θέμα για το άλσος Γαρίτσα-Ανεμομύλου.
 
Θα το ξαναβάλω, ακριβώς ως έχει, στην επόμενη-συνεχιζόμενη συνεδρίαση του Σώματος».