Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέες εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας - Το πρόγραμμα Οκτωβρίου (video)

Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας
03 Οκτωβρίου 2022 / 11:38

Μουσική – Θέατρο – Χορός – Λογοτεχνία – Εικαστικά

Το πρόγραμμα Οκτωβρίου ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας και η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου.
 
Η Δήμαρχος δήλωσε ιδιαίτερα περήφανη για το γεγονός ότι ο Κερκυραίος Διονύσης Γραμμένος διευθύνει καλλιτεχνικά το Φεστιβάλ και σημείωσε ότι στόχος είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας να γίνει θεσμός που θα γίνει πολιτιστική ταυτότητα της Κέρκυρας μέσα από την ανάδειξη του τοπικού πολιτιστικού προϊόντος με το ευρωπαϊκό και το διεθνές.  Χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό το αξιοθαύμαστο στοιχείο της μεγάλης συμμετοχής του κοινού ακόμη και σε εκδηλώσεις στις οποίες συνήθως δεν υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση όπως στην ποίηση και τη λογοτεχνία. Σημείωσε επίσης ότι ο πολιτισμός μέσα και από το Διεθνές Φεστιβάλ μπορεί να δώσει την επιπλέον δυνατότητα επισκεψιμότητας και οικονομικότητας στο νησί μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
 
Από την πλευρά του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας Διονύσης Γραμμένος κάνοντας αποτίμηση του πρώτου μήνα διεξαγωγής του επεσήμανε ότι για πρώτη φορά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα το κοινό της Κέρκυρας είχε την ευκαιρία να απολαύσει σημαντικά μουσικά σύνολα και εκδηλώσεις. Εξίσου πλούσιο χαρακτήρισε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Οκτωβρίου και παρότρυνε όλους και όλες να τις παρακολουθήσουν ενώ ευχαρίστησε για την συμμετοχή το κοινό αλλά και τα τοπικά μας πολιτιστικά σωματεία.
 
Από την πλευρά της εταιρείας παραγωγής του Φεστιβάλ εκφράστηκαν ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς υποστηρικτές του Φεστιβάλ καθώς και προς στο σύνολο των τοπικών εξωτερικών συνεργατών για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων επισημαίνοντας ιδιαίτερα τον επαγγελματισμό και την καθοριστική τους συμβολή στη διεξαγωγή τους. Επίσης, ευχαρίστησε τη Δήμαρχο και γενικότερα το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για την βοήθεια και υποστήριξη.
 
Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλούν στον ιστότοπο www.corfuif.gr.

Οι εκδηλώσεις του Οκτωβρίου

3-9/10: ΕλΣΟΝ VR (Ιόνιος Βουλή)
1-15/10: Back to Black & Συνδέσεις, Μαρία Κροντηρά (Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας)
1-31/10: Γλυπτική σε μάρμαρο, Θεόδωρος Παπαγιάννης (Κήπος του Λαού)
8/10: Κοίτα, Ανθρωπάκο – A(r)CT (Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας)
14/10: Cameristi della Scala & Διονύσης Γραμμένος (Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου)
18/10 έως 5/11: Έκθεση – Προσωπικές Τοπογραφίες, Στραβοράβδης & Μηλιώτης (Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας)
22-31/10: Locked Down, Έκθεση Φωτογραφίας Νίκου Κόκκα (Παλαιό Φρούριο)
22/10: Φωνητικό Σύνολο Chores (Παλαιό Φρούριο)
28-30/10: Βραδιές Jazz (Ιόνιος Ακαδημία)
29/10: Ημερίδα αφιέρωμα στον Μάντζαρο (Κτίριο Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος)