Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τουριστικοί φορείς: Πρωτοβουλία για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΤΕΙΣ
27 Σεπτεμβρίου 2022 / 15:24

Στον «αέρα» αρχές Δεκεμβρίου το ηλεκτρονικό καλεντάρι με όλες τις εκδηλώσεις του νησιού. Προώθηση της Κέρκυρας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το στοίχημα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου επιχειρούν να κερδίσουν σύσσωμοι οι τουριστικοί φορείς  της Κέρκυρας ενώνοντας τις δυνάμεις τους. Πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια, το ηλεκτρονικό καλεντάρι, με όλες τις εκδηλώσεις του νησιού, που ετοιμάζουν να βγει στον «αέρα» αρχές Δεκεμβρίου  δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο επίσκεψης  καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.
 
Για το θέμα μίλησαν εκτενώς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από την Ιόνιο Βουλή σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα του Τουρισμού, ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας AOCTA, η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας (ΟΕΤΚ), το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας και η Ιόνιος Ομοσπονδία Εμπορίου και Ανταγωνιστικότητας.
 
Το καλεντάρι θα είναι στη διάθεση του κοινού στο www.corfuevents365.gr  και www.corfuevents365.com  και θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις και προτάσεις φορέων, Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, Χορωδιών,   Φιλαρμονικών, Μουσείων, Γαστρονομίας, ιδιωτών και μη.
 
Δρώμενα
 
Μέσω του portal ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται για τα δρώμενα που θα πραγματοποιούνται στο νησί μας τις ημέρες παραμονής του, ενώ παράλληλα θα μπορεί να επιλέξει τις διακοπές του- βάσει θεματολογίας και ενδιαφερόντων του,- τα events που τον αφορούν. Στόχος η επέκταση της τουριστικής σεζόν κατά τους χειμερινούς μήνες και η παρουσίαση του νησιού καθ ’όλη την διάρκεια του έτους, ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο, με προώθηση του εναλλακτικού και του θεματικού τουρισμού και δημιουργία προγραμμάτων, δράσεων και εκδηλώσεων με την προσέγγιση : προορισμός- ειδική ταυτότητα Κέρκυρας-μουσική και αρχιτεκτονική παράδοση-ανάδειξη πολιτισμικών αγαθών του νησιού.

«Η Κέρκυρα είναι ένα μοναδικό νησί που μπορεί να προσφέρει εκτός από το κλασσικό δίπτυχο «ήλιος και θάλασσα» πληθώρα εμπειριών, καθώς καλύπτει ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων και μοναδικών εμπειριών για κάθε target group. Αυτές τις εμπειρίες θα προβάλλουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της AOCTA Σπύρος Χαλικιόπουλος.
 
Καλύτερη σε αφίξεις και έσοδα
 
Σε έναν σύντομο απολογισμό της φετινής τουριστικής περιόδου επισημάνθηκε ότι ήταν πολύ καλύτερη από την περσινή τόσο σε αφίξεις όσο και σε έσοδα, ωστόσο η πλήρης ανάκαμψη του τουρισμού πρέπει να συμβαδίσει με διορθωτικές αλλαγές και δομική ενίσχυση του προϊόντος με τη βιωσιμότητα να βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα. Στο όραμα της μεγάλης ανάπτυξης, ωστόσο θα πρέπει να συμπλεύσουν και οι ΟΤΑ με τη δημιουργία Πολυχώρου Εκδηλώσεων και Συνεδρίων στην Κέρκυρα αλλά και με την αναβάθμιση των ιατρικών υπηρεσιών του νησιού (νοσοκομείο, ΕΚΑΒ).
 
Στην αναγκαιότητα συνεργασίας και στην επόμενη ημέρα, αναφέρθηκαν από την πλευρά τους ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Μπάμπης Βούλγαρης, ο Πρόεδρος της  ΟΕΤΚ Περικλής Κατσαρός, ο Πρόεδρος της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Μουζακίτης και η Σίσση Σαββάτη από τους ξεναγούς.
Το «παρών» έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Πάνος Βαρούχας που αναφέρθηκε στις προωθητικές ενέργειες που σχεδιάστηκαν πρώτη φορά φέτος από τους συνεργαζόμενους φορείς με την υποστήριξη του Δήμου Κ. Κέρκυρας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού με εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης.

Όπως πάντως σημείωσε ο κ. Βαρούχας το portal με το καλεντάρι των εκδηλώσεων θα συνεργαστεί άριστα με το website visitcorfu.gr του Δήμου Κ. Κέρκυρας που μέτρα μέσα σε ένα έτος 70.000 χρήστες και πάνω από 200.000 επισκέψεις.
 
Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
 
 
17:00 - 17:45 : ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 18:00 - 18:45: Η Ένωση Ξεναγών Κέρκυρας θα προσφέρει δύο δωρεάν πολύγλωσσες
ξεναγήσεις στο ιστορικό κέντρο της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας. Σημείο συνάντησης για την ξενάγηση : Στην είσοδο του Παλαιού Φρουρίου.

19:00 - 19:30: FLASHMOB, ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΦΕΚ)
Στην πλατεία Annunziata.

19:30 - 20:00: ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ
Κουιντέτο χάλκινων πνευστών, στην πλατεία Annunziata.
 
 20:00 - 21:0 : ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ
Στην Πλατεία Ηρώων Κυπριακού Αγώνα – (Πλακάδο).


ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ