Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δημόσιο φορέα σχολικών μεταφορών ζητά η Ένωση Γονέων

Σχολικές μεταφορές
22 Σεπτεμβρίου 2022 / 10:45

Αγανάκτηση από τους Συλλόγους Γονέων για την καθυστέρηση έναρξης των σχολικών δρομολογίων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η παράσταση-διαμαρτυρίας της Ένωσης Γονέων, των συλλόγων γονέων και των εκπαιδευτικών του ΣΕΠΕ και της ΕΛΜΕ που είχαν προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας.

Στη συνάντηση με τους Αντιπεριφερειάρχες εκφράστηκε από τους γονείς η αγανάκτηση για τα σχολικά δρομολόγια που δεν γίνονται ακόμη – δεύτερη εβδομάδα τώρα – με αποτέλεσμα τα παιδιά να βρίσκονται στους δρόμους, να καθυστερούν στα μαθήματά τους ή να παραμένουν σπίτι αφού η προσέγγιση στο σχολείο τους την καθιστά αδύνατη.

Οι Αντιπεριφερειάρχες αρκέστηκαν μόνο στην πληροφόρηση ότι μέχρι σήμερα ικανοποιούνται το 50% των δρομολογίων με δυνατότητα την Παρασκευή να φτάσει στο 70% και στο τέλος της άλλης εβδομάδας να ολοκληρωθεί χωρίς ουσιαστικά να δεσμευτούν ότι αυτό μπορεί και να μη συμβεί.

Από την πλευρά μας εκφράστηκε ότι το πρόβλημα προέρχεται από το πολύπλοκο πλαίσιο διαχείρισης των σχολικών μεταφορών, της υποχρηματοδότησής του, της υποστελέχωσης όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και την εμπλοκή ιδιωτών σε αυτό.

Εκφράζουμε για άλλη μια φορά ότι η οριστική λύση του ζητήματος βρίσκεται σε ένα δημόσιο φορέα σχολικών μεταφορών που θα μεταφέρουν πάντα τα παιδιά μας με ασφάλεια στα σχολεία τους.