Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας για τις σχολικές μεταφορές

Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας
14 Σεπτεμβρίου 2022 / 14:10

«Καλούνται για ακόμα μια φορά οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να βάλουν πλάτη σε ένα σύστημα που μονίμως καταρρέει»

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά και πριν ακόμα ξεκινήσουν τα σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει τα προβλήματα, μιας που όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες η μεταφορά των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας ΔΕΝ είναι διασφαλισμένη.

Κατά ενημέρωση που είχαμε από την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης κ. Μελίτα Ανδριώτη για αυτή τη χρονιά είναι σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία για το μεταφορικό έργο η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος Σεπτέμβρη, αν όλα κυλήσουν ομαλά (δηλαδή δεν πραγματοποιηθούν ενστάσεις στη διαγωνιστική διαδικασία, δεν κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός, κ.λ.π.)!

Η πρωτοφανής αυτή εξέλιξη οφείλεται στο ότι φέτος το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να τροποποιήσει στα μέσα του Ιουλίου την υπ’ αρ. 50025/2018 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Εσωτερικών για τη «Μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες».

Η τροποποίηση αυτή δημιούργησε μια νέα συνθήκη και κατά τα λεγόμενα της κ. Ανδριώτη η ΠΙΝ έπρεπε να προκηρύξει νέο διαγωνισμό για το μεταφορικό έργο, κάτι που έπραξε στις αρχές του Σεπτέμβρη (ναι, του μήνα που ξεκινούν τα σχολεία!). Να σημειωθεί ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα σε επικοινωνία που είχε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μ.Σ.Κ. με την Πανελλήνια Ένωση Γονέων και  Κηδεμόνων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, μας ενημέρωσαν ότι δεν έχει πέσει στην αντίληψή τους να υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα σε κάποιο άλλο Μουσικό Σχολείο.

Θεωρείται λογικό σε ένα άριστο, σύγχρονο και Ευρωπαϊκό κράτος όπως είναι η Ελλάδα ένας μαθητής το 2022 να ξεκινά τη σχολική του χρονιά δίχως να γνωρίζει με ποιο τρόπο θα πηγαίνει στο σχολείο του.

Και θεωρείται επίσης λογικό, να καλείται ο γονιός που μένει σε κάποιο χωριό είτε να αφήσει τη δουλειά του για να πηγαίνει το παιδί του σχολείο, είτε να μη το στέλνει σχολείο, είτε να αναλαμβάνει να κάνει ο ίδιος των οδηγό προφανώς αναλαμβάνοντας και το κόστος της μεταφοράς (έχει fuel pass, όμως και δεν ανησυχεί για την τιμή της βενζίνης).

Καλούνται για ακόμα μια φορά οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να βάλουν πλάτη σε ένα σύστημα που μονίμως καταρρέει γιατί δεν διατίθεται ικανοποιητικά κονδύλια και γιατί ο σχεδιασμός της κεντρικής διοίκησης προφανώς δεν στηρίζεται στις πραγματικές ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας αλλά στη σφαίρα του άριστου συστήματος στο οποίο οι μαθητές θα οδηγούνται με τον ατομικό τους σοφέρ στο σχολείο.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μ.Σ.Κ. δηλώνει ότι θα διεκδικήσει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο την άμεση επίλυση του ζητήματος της μεταφοράς των μαθητών με τρόπο που να πατάει στις ανάγκες των μαθητών/τριων και των οικογενειών τους.