Κυριακή 26.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στέφανος Κορκολής και Σοφία Μανουσάκη σε 2ήμερο (18-19 Απριλίου) σεμινάριο στο Μουσικό Σχολείο

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
17 Απριλίου 2024 / 13:25
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Παράλληλα οι μαθητές του σχολείου σε συνεργασία με τους καθηγητές τους έχουν ετοιμάσει να παρουσιάσουν έργα και αποτελέσματα των διδασκαλιών τους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με την αρωγή και υποστήριξη του τμήματος AHEPA Κέρκυρας σε στενή συνεργασία με τη διευθύντρια του μουσικού σχολείου κ. Αλεξάνδρα Τζούμα ο μουσικοσυνθέτης Στέφανος Κορκολής και η ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη για 2 ημέρες (18-19 Απριλίου), θα βρεθούν κοντά στους μαθητές του μουσικού  σχολείου έχοντας ετοιμάσει ένα κύκλο σεμιναρίων και δραστικών παρουσιάσεων σε μια σπουδαία πρωτοβουλία για τη μαθητική κοινότητα του σχολείου. Οι 4 θεματικές ενότητες του σεμιναρίου που οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σχετίζονται με τη διεύθυνση ορχήστρας, με την ερμηνεία, με την εκτέλεση είτε ορχηστρικά είτε ατομικά και με τη χορωδία.

Ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη, μετά τη σπουδαία συνεργασία που είχαν με τη φιλαρμονική Γαστουρίου και το μουσικό σχολείο για τις φιλανθρωπικές παραστάσεις που έκαναν σε συνεργασία με τους AHEPA Κέρκυρας για το γενικό νοσοκομείο, υλοποιούν τη δέσμευσή τους προς τους νεαρούς μαθητές να βρεθούν κοντά τους και μαζί τους να τους δείξουν τρόπους προσέγγισης της μουσικής τέχνης, να τους παρουσιάσουν ασκήσεις για τη μελέτη τους και τρόπους εκμάθησης είτε τραγουδιών εκτελεστικά είτε ερμηνευτικά. Παράλληλα οι μαθητές του σχολείου σε συνεργασία με τους καθηγητές τους έχουν ετοιμάσει να παρουσιάσουν και στους 4 θεματικούς πυλώνες των σεμιναρίων έργα και αποτελέσματα των διδασκαλιών τους, ενώ είναι καθόλα έτοιμοι να ανταποκριθούν και στο πολύ απαιτητικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου σύμφωνα με τα όσα έχει ζητήσει ο μουσικοσυνθέτης.                      Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για το μουσικό σχολείο Κέρκυρας που φιλοδοξεί με αυτό το τρόπο να ανοίξει ένα ευρύ κύκλο σεμιναριακών διδασκαλιών επωφελεία των μαθητών του, στους οποίους δίνει τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με σπουδαίους ανθρώπους της καλλιτεχνικής ιστορίας του τόπου.Τέλος σημαντική και καθοριστική για την υλοποίηση του εγχειρήματος η συνεισφορά του διδάκτορος του Ιονίου Πανεπιστημίου καθηγητή μουσικής Νίκου Δημητρόπουλου στενού συνεργάτη του μουσικοσυνθέτη και της ερμηνεύτριας τα τελευταία χρόνια.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.