Τιμή & δόξα στον Σπυρίδωνα Δελλή

Τιμή & δόξα στον Σπυρίδωνα Δελλή

Ο κ. Δελλής υπηρέτησε στην ελληνική δύναμη της Κύπρου ΕΛΔΥΚ και έζησε από κοντά τα γεγονότα πριν, κατά και μετά την εισβολή των Τούρκων το 1974.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη στις 19.00 στην Ιόνιο Βουλή, ο Δήμος θα τιμήσει τον Υποστράτηγο ε.α, Σπυρίδωνα Δελλή με το Αργυρό Μετάλλιο Κερκυραϊκής Αξιοσύνης.

12
Σεπτεμβρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου  και ώρα 19.00 στην Ιόνιο Βουλή, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων,  θα  τιμήσει τον  Υποστράτηγο  ε.α,  Σπυρίδωνα Δελλή με το Αργυρό Μετάλλιο Κερκυραϊκής Αξιοσύνης. Ο κ.  Δελλής υπηρέτησε  στην ελληνική δύναμη της Κύπρου  ΕΛΔΥΚ  και έζησε  από κοντά  τα γεγονότα  πριν,  κατά και μετά την εισβολή  των Τούρκων  το 1974.

Ο κ. Δελλής, υπήρξε επικεφαλής του Λόγου Διοικήσεων στην ΕΛΔΥΚ το 1974 και με τους άνδρες του υπερασπίστηκε το Αεροδρόμιο της Λευκωσίας από τους Τούρκους επιδρομείς. Εξαιτίας της δράσης του λόχου του, σταμάτησε η προέλαση των Τούρκων στην περιοχή και σώθηκε μεγάλο τμήμα της κυπριακής πρωτεύουσας. Για τη δράση του έχει τιμηθεί πολλαπλά, στην Ελλάδα και την Κύπρο.