Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων: Έγινε bullying για την παράταση ωραρίου

Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων: Έγινε bullying για την παράταση ωραρίου

«Ελπίζουμε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Δημοτικό Συμβούλιο για το ωράριο να αποτελέσει την απαρχή για την επίλυση όλων των προβλημάτων της Παλιάς Πόλης που χρονίζουν»

12
Σεπτεμβρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ικανοποίησή για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο δημοτικό συμβούλιο για μη παράταση του ωραρίου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκφράζει ο Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης. 
Επισημαίνει ωστόσο, ότι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και μέλη του Συλλόγου δέχθηκαν σκαιότατες λεκτικές επιθέσεις και εκφοβισμό.
Διατυπώνει παρ' όλα ταύτα την ελπίδα του ότι αυτή η συζήτηση θα αποτελέσει την απαρχή επίλυσης σοβαρών προβλημάτων της πλαιάς πόλης που χρονίζουν.

Συμπληρώνονται 40 μέρες από την  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 3ης Αυγούστου. 2022, σύμφωνα με την οποία  συνεχίζεται η νόμιμη εφαρμογή από τις αρχές, της κανονιστικής απόφασης 5-109, 2/4/2012,  που εξαιρεί το Ιστορικό Κέντρο της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας από κάθε παράταση μουσικής πέραν των ορίων που θέτει η ίδια και η ΑΔ3/1996.

Ο Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων παρά το γεγονός ότι ΔΕΝ ήταν αυτός που προκάλεσε το συγκεκριμένο θέμα, αφουγκραζόμενος τους κατοίκους της παλαιάς πόλης και μετά από γνωμοδότηση που έλαβε από έγκριτο νομικό σχετικά με την αντισυνταγματικότητα της τότε επιχειρούμενης τροποποίησης του κανονισμού άδειών χρήσης και λειτουργίας μουσικής και μουσικών οργάνων σε ΚΥΕ, αιτήθηκε και στήριξε το νόμιμο, δηλαδή την μη τροποποίηση του κανονισμού σχετικά με την επέκταση του ωραρίου στην παλιά πόλη.
 
Η  πρόταση «παράτασης του ωραρίου μουσικής στα ΚΥΕ» ΑΠΟΡΡΙΦΤΗΚΕ, παρά την ανοικτή ή / και συγκεκαλυμένη πίεση  που ασκήθηκε  σε δημοτικούς συμβούλους του Τοπικού Συμβουλίου, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου, από διαφόρους, συνεπικουρούμενους δυστυχώς  από μέλη  της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης καθώς και 1-2 μεμονωμένους συμβούλους.

Αρχηγοί παρατάξεων και μέλη τους, που δεν υποστήριξαν τη πρόταση του συλλόγου εστίασης, δέχτηκαν σκαιότατες λεκτικές επιθέσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι «επιθέσεις» συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες για εκφοβισμό των δημοτικών συμβούλων και των συλλόγων των κατοίκων. Αυτές εξελίχθηκαν και σε προσπάθειες  υπονόμευσης  του κύρους και της αξιοπιστίας του Συλλόγου μας, πρακτικές που μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές και πρέπει απερίφραστα να  καταδικαστούν από ολόκληρη την κερκυραϊκή κοινωνία.

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης Κέρκυρας εκφράζει τις θερμές  ευχαριστίες   των κατοίκων της παλιάς πόλης, προς όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των άλλων επιτροπών, και ιδιαίτερα στα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου δεδομένου ότι  με την  κοινωνική  ευαισθησία και τη στάση τους στήριξαν  την τελική απόφαση η οποία συμβάλλει, σε σημαντικό βαθμό, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του πυκνοκατοικημένου Ιστορικού Κέντρου Κέρκυρας, το οποίο συγκαταλέγεται στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco από το 2007.

Ελπίζουμε  το αποτέλεσμα αυτό  της ψηφοφορίας στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποτελέσει την απαρχή για την επίλυση όλων των προβλημάτων της Παλιάς Πόλης που χρονίζουν, και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε αταλάντευτα  ενάντια στα συμφέροντα που επιβουλεύονται την διατάραξη της κοινωνικο-οικονομικής συνοχής στη παλιά πόλη χωρίς κανένα σεβασμό στο μνημείο και τους κατοίκους του.
 
Το Δικοικητικό Συμβούλιο του «Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης Κέρκυρας»