Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αστέρας Πετριτή με Απόλλωνα Παραλιμνίου εντός έδρας

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
08 Σεπτεμβρίου 2022 / 15:03
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή, έγινε το πρωί της Πέμπτης στις 11.00, η κλήρωση της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, από την οποία θα προκριθούν 14 ομάδες.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή, έγινε το πρωί της Πέμπτης στις 11.00, η κλήρωση της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, από την οποία θα προκριθούν 14 ομάδες. Ανάμεσά τους και ο κυπελλούχος Κέρκυρας Αστέρας Πετριτή, ο οποίος πέρασε στην 1η φάση το εμπόδιο του ΠΑΟ Κουτσελιού στα Γιάννενα όπου στην παράταση κέρδισε με 2-1.

Αυτή τη φορά στάθηκε πιο τυχερός στην κλήρωση, αφού θα αγωνιστεί εντός έδρας και αυτό είναι θετικό, αντίπαλος του ο Απόλλων Παραλιμνίου από τον νομό Σερρών. Είναι μια ομάδα που ιδρύθηκε το 1970 από τη συγχώνευση Διγενή και Ηρακλή Παραλιμνίου, έδρα έχει το Δημοτικό Διαμέρισμα Παραλιμνίου Δήμου Στρυμώνα και από το 2017 παίζει ανελλιπώς κάθε χρόνο στην Γ΄ Εθνική.  Πέρσι έπαιξε στον 1ο όμιλο όπου και τερμάτισε στην 3η θέση πίσω από Αγροτικό Αστέρα και Πανδραμαϊκό, είναι μια πολύ καλή και έμπειρη ομάδα. Να σημειώσουμε ότι στην 1η φάση ο Απόλλωνας νίκησε εκτός έδρας με 4-0 τον Παναργειακό Άργους Ορεστικού.   

Δέκα ζευγάρια ανέδειξε η κλήρωση της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού πριν οι ομάδες χωρίστηκαν σε 2 ομίλους των 12 ομάδων με γεωγραφικά κριτήρια, ενώ οι δύο τελευταίες ομάδες στην κλήρωση κάθε ομίλου πέρασαν άνευ αγώνα στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, στην οποία θα προκριθούν συνολικά 14 ομάδες. Οι αγώνες της 2ης φάσης θα είναι νοκ άουτ (παράταση, πέναλτι). Υπενθυμίζεται ότι στην 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας θα αγωνιστούν και οι ομάδες της Super League 2.

 

Η κλήρωση

1ο γκρουπ

ΑΕ Ποντίων Κοζάνης-ΠΟ Ελασσόνας

Αστέρας Τριποτάμου-Ιωνικός Ιωνίας

Βύρων Καβάλας - ΠΟ Φήκης

Αστέρας Σταυρού - Βατανιακός

Αστέρας Πετριτή - Απόλλων Παραλιμνίου

Πρόκριση άνευ αγώνα:

ΠΑΟΚ Κρηστώνης

Πανθρακικός ή FC Αλεξανδρούπουλη

 

2ο γκρουπ

ΑΕΡ Αφάντου - Διαγόρας Βραχνεΐκων

Αετός Λουτρών ή Αλμυρός Γαζίου - Απόλλων Ευπαλίου

Ερμής Ζωνιανών ή Ηλιούπολη - Ερμής Μελιγούς

Άρης Βούλας ή Νέα Αρτάκη - Ναυπακτιακός Αστέρας

ΠΑΟ Βάρδας - Πανελευσινιακός

Πρόκριση άνευ αγώνα:

Άγιος Νικόλαος

Τηλυκράτης Λευκάδας

Σημείωση: Οι αγώνες θα γίνουν το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, τις επόμενες μέρες η ΕΠΟ θα ανακοινώσει το πρόγραμμα. Εκκρεμούν ακόμη 4 αγώνες της 1ης φάσης, πρέπει να γίνουν αυτοί και μετά θα γίνει η 2η φάση.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια