Σάββατο 02.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κύπελλο Ελλάδος: Κίνδυνος να γελοιοποιηθεί πάλι η Κέρκυρα

Κύπελλο Ελλάδος
14 Ιουλίου 2023 / 19:43
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Για το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος ο Αστέρας Πετριτή θα εκπροσωπήσει το νησί μας, αλλά…

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος ο Αστέρας Πετριτή θα εκπροσωπήσει το νησί μας, αλλά… Υπάρχει ένα οξύμωρο σχήμα, στην περίπτωση που περάσει τις δυο πρώτες φάσεις και παίξει στην 3η. Σε αυτή θα μπουν ομάδες της Super League 2 και αν κληρωθεί με μια από αυτές, θα πρέπει υποχρεωτικά να αγωνιστεί σε γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα, που όμως;;

Εδώ για μια ακόμη φορά θα φανεί η γύμνια των αθλητικών υποδομών του νησιού μας, ΔΕΝ υπάρχει γήπεδο στο νησί να παίξει και αναγκαστικά θα πρέπει να περάσει «νερά» και να παίξει σε κάποιο γήπεδο της Ηπείρου, σαν γηπεδούχος. Πριν δυο χρόνια που είχε βρεθεί η ΑΕ Λευκίμμης στην ίδια θέση και κληρώθηκε με τον Απόλλωνα Πόντου, έπαιξε σαν γηπεδούχος στα Γιάννενα, στο γήπεδο της Κατσικάς.

Με δυο λόγια, η Κέρκυρα είναι η ντροπή της χώρας σε ότι αφορά τις αθλητικές υποδομές και κάποιοι… βγάζουν φωτογραφίες, ανακοινώσεις και πανηγυρίζουν γιατί εξασφάλισαν 23 χιλιάρικα και άλλαξαν λάμπες στο κλειστό του ΕΑΚΚ ή έφεραν δυο μεταχειρισμένα κοντέινερ στο στάδιο να εξυπηρετήσουν ανάγκες του στίβου, ή πήραν υποσχέσεις από τον αρμόδιο υπουργό.

Το ότι μπορεί να γελοιοποιηθεί όλη η Ελλάδα, να μάθει ότι ΔΕΝ είμαστε ικανοί να έχουμε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα, το σκέφτηκαν αυτοί που ευθύνονται τα τελευταία χρόνια για αυτή την κατάντια;;; Αυτοί, οι δοτοί της ΕΔ που στο ΕΑΚΚ (στάδιο ποδοσφαίρου και χώρο στίβου) δεν ίδρωσε το αυτί τους και το εγκατέλειψαν;

Και δεν μιλάμε μόνο για το ΕΑΚΚ, που είναι ευθύνης ΓΓΑ, αλλά το ίδιο συνέβη και για το γήπεδο των Καστελλάνων Μέσης, όπου αν υπήρχε σοβαρότητα και προγραμματισμός από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, το άλλοτε στολίδι του Δήμου Αχιλλείων, δεν θα το παρατούσαν στη τύχη του, δεν θα ήταν σήμερα χέρσο χωράφι. Γι αυτό τέσσερα χρόνια τι έκανε ο Δήμος;;; το απόλυτο ΜΗΔΕΝ. Και μέσα σε αυτά θα βάλουμε τόσο τα γήπεδα του Κοντοκαλιού και της Αχαράβης, όπου ξηλώθηκαν πριν δυο χρόνια για να αλλαχθεί ο συνθετικός χλοοτάπητας και έμειναν χέρσα χωράφια. Όλα αυτά στην Κέρκυρα του πολιτισμού και του τουρισμού.

Χειρότερο ακόμα και όλων αυτών είναι, πως ο κόσμος ακόμη πιστεύει σε υποσχέσεις και δεν κρίνει με ότι έγινε ή δεν έγινε στο κομμάτι των αθλητικών υποδομών του νησιού. Και επειδή έρχονται και αυτοδιοικητικές εκλογές, καλό είναι όλοι οι υποψήφιοι να βάλουν στο πρόγραμμά τους τις αθλητικές υποδομές, να υποσχεθούν μόνο το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν για τον αθλητισμό και να μην παραμυθιάσουν τον κόσμο, με ψεύτικες υποσχέσεις.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκα το 1979 στην «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Ήμουν στην τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια.