Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για τη 2η φάση του Κυπέλλου Αστέρας Πετριτή- ΑΟ Χανιώτη

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
01 Σεπτεμβρίου 2023 / 16:18
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Την Κυριακή θα γίνουν 10 αγώνες για την 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος 2023-24, με ομάδες που έχουν περάσει την 1η φάση και έχουν πάρει το κύπελλο στις αντίστοιχες ΕΠΣ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή θα γίνουν 10 αγώνες για την 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος 2023-24, με ομάδες που έχουν περάσει την 1η φάση και έχουν πάρει το κύπελλο στις αντίστοιχες ΕΠΣ. Ανάμεσά τους και ο Αστέρας Πετριτή που εύκολα την περασμένη Κυριακή είχε αποκλείσει την Καστοριά με 2-0.

Η Κερκυραϊκή ομάδα θα υποδεχθεί τον ΑΟ Χανιώτη, Κυπελλούχο Χαλκιδικής, μια ομάδα που πέρασε νικώντας εκτός έδρας (στη Δράμα) με 2-0 την Δόξα Βώλακα και η οποία θα αγωνίζεται στον 10 Όμιλο της Γ΄ Εθνικής τη σεζόν που ξεκινάει. Είναι μια ομάδα του παραθαλάσσιου οικισμού Χανιώτης (ή η Χανιώτη) στη Χαλκιδική με πληθυσμό 900 περίπου κατοίκους και ανήκει στον Δήμο Κασσάνδρας. Ανήκει στην ΕΠΣ Χαλκιδικής και έχει πάρει μόλις μια φορά το πρωτάθλημα της ΕΠΣΧ το 2022 όταν και ανέβηκε στην Γ΄ Εθνική, όπου και παρέμεινε, ενώ μόλις μια φορά έχει κατακτήσει και το κύπελλο της Ένωσης το 2023.

Ο Αστέρας που προετοιμάζεται για το πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει την μεθεπόμενη Κυριακή θα μπει στον αγωνιστικό χώρο να κερδίσει το ματς και να μπει στην κλήρωση της 3ης φάσης, εκεί όπου θα μπουν και οι ομάδες της Β΄ Εθνικής (Super League 2). Το ματς αυτό θα είναι ουσιαστικά και το τελευταίο τεστ για την ομάδα του Ι. Σφακιανάκη απέναντι σε μια κόμη ομάδα της Γ΄ Εθνικής και ο στέρας είναι έτοιμος να γράψει ιστορία και να περάσει στην επόμενη φάση.

Ο αγώνας θα γίνει στο γήπεδο της ΕΠΣΚ (Sfakianakis FC) στο Κανόνι, θα ξεκινήσει στις 17.00 και σε περίπτωση που στην κανονική διάρκεια δεν έχουμε νικητή, θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί και πέναλτι. Από τα Γιάννενα θα είναι οι διαιτητές του ματς, διαιτητής Κ. Μπούμπας και βοηθοί Θ. Αγγέλου & Ο. Ευαγγέλου

 

Το πρόγραμμα της 2ης φάσης

Κυριακή 3/9 ώρα 15.00

Αστέρας Σταυρού – Ατρόμητος Παλαμά
Πανθρακικός – Θησέας Αγριάς
Αστέρας Πετριτή – ΑΟ Χανιώτης

Αναγέννηση Άρτας – Απόλλων Παραλιμνίου
Βύρων Καβάλας – Πιερικός
Ιάλυσος Ρόδου – Εθνικός

ΑΟ Νέας Αρτάκης – Αχαρναϊκός
ΑΟ Υπάτου – Παναργειακός
Πάμισος Μεσσήνης – Ζάκυνθος
ΠΑΟ Βάρδας – Πανγυθεακός

Δεν ορίστηκε ο αγώνας Μικρασιατικός – ΑΕ Μυκόνου ή Αετός Λουτρών, ενώ προκρίνεται χωρίς αγώνα η ΑΕ Αλεξανδρούπολης.

 

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια