«Κάναμε αγώνα δρόμου για να μην χαθεί το Φεστιβάλ»

«Κάναμε αγώνα δρόμου για να μην χαθεί το Φεστιβάλ»

Από την πρόσφατη εκδήλωση λυρικού τραγουδιού στην Κρεμαστή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ. ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ.

«Το θερμόμετρο της επιτυχίας είναι ο φθόνος των ανίκανων», η απάντηση Υδραίου στην ανακοίνωση Γαλιατσάτου για το Διεθνές Φεστιβάλ!

07
Σεπτεμβρίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με δήλωσή της το απόγευμα της Τετάρτης, η δήμαρχος Υδραίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του τ. περιφερειάρχη για το τι παρέλαβε και πως προετοίμασε το Διεθνές Φεστιβάλ.

Στην επίμαχη παράγραφο αναφέρεται: «Με την έναρξη της θητείας μας, παραλάβαμε ένα φάκελο που αφορούσε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας με σημαντικές ελλείψεις. Υπήρχε η σχετική έγκριση για να έχουμε μια αφετηρία εκκίνησης, δεν  υπήρχε όμως το πλήρες Φυσικό Αντικείμενο του έργου αιτιολογημένο, τεκμηριωμένο και αναλυτικά κοστολογημένο.

Τί ακριβώς θα έκανε αυτό το Φεστιβάλ; Τι θα περιελάμβανε; Πώς θεμελιώνεται ο διεθνής χαρακτήρας του; Με ποιο ανθρώπινο δυναμικό και μέσα θα πραγματοποιούνταν;

Ξεκίνησε τότε ένας αγώνας με τρομερά περιορισμένο deadline ώστε να μη χαθεί το έργο. Τροποποιήσαμε το τεχνικό δελτίο, τη μελέτη , τον προϋπολογισμό του έργου, το εμπλουτίσαμε και το τεκμηριώσαμε ώστε να είναι άρτιο, αποδείξαμε τη βασιμότητα και σκοπιμότητα των πολλαπλών εκδηλώσεων και  κάθε κονδυλίου και το καταθέσαμε εκ νέου προς έγκριση στη Διαχειριστική Αρχή, με την οποία είχαμε αγαστή και στενή συνεργασία επί μήνες και την ευχαριστώ θερμά, προκειμένου να μη χαθεί το έργο και η χρηματοδότηση που ήταν στο «κόκκινο» από  την προ covid εποχή!

Και τα καταφέραμε όλοι μαζί όσοι εργάστηκαν με πείσμα, μεράκι και μεθοδικότητα! Ας αφήσει λοιπόν ο κ. Γαλιατσάτος τα λεγόμενά του ότι παραλάβαμε κάτι έτοιμο διότι δεν πείθει κανέναν από όσους ασχολήθηκαν με αυτή την υπόθεση και μάλλον ούτε τον εαυτό του».

Η καλύτερη δε απάντηση απέναντι στην κριτική του φθόνου και της απραξίας, είναι η παρουσία των εκατοντάδων συνδημοτών και επισκεπτών μας στις πολύ υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, οι οποίες είναι αντίστοιχες των προσδοκιών ενός  τέτοιου μεγάλου και πρωτοποριακού εγχειρήματος και τοποθετούν την Κέρκυρα εκεί που της αξίζει στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ