Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Κάναμε αγώνα δρόμου για να μην χαθεί το Φεστιβάλ»

ΥΔΡΑΙΟΥ
07 Σεπτεμβρίου 2022 / 18:35
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

«Το θερμόμετρο της επιτυχίας είναι ο φθόνος των ανίκανων», η απάντηση Υδραίου στην ανακοίνωση Γαλιατσάτου για το Διεθνές Φεστιβάλ!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με δήλωσή της το απόγευμα της Τετάρτης, η δήμαρχος Υδραίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του τ. περιφερειάρχη για το τι παρέλαβε και πως προετοίμασε το Διεθνές Φεστιβάλ.

Στην επίμαχη παράγραφο αναφέρεται: «Με την έναρξη της θητείας μας, παραλάβαμε ένα φάκελο που αφορούσε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας με σημαντικές ελλείψεις. Υπήρχε η σχετική έγκριση για να έχουμε μια αφετηρία εκκίνησης, δεν  υπήρχε όμως το πλήρες Φυσικό Αντικείμενο του έργου αιτιολογημένο, τεκμηριωμένο και αναλυτικά κοστολογημένο.

Τί ακριβώς θα έκανε αυτό το Φεστιβάλ; Τι θα περιελάμβανε; Πώς θεμελιώνεται ο διεθνής χαρακτήρας του; Με ποιο ανθρώπινο δυναμικό και μέσα θα πραγματοποιούνταν;

Ξεκίνησε τότε ένας αγώνας με τρομερά περιορισμένο deadline ώστε να μη χαθεί το έργο. Τροποποιήσαμε το τεχνικό δελτίο, τη μελέτη , τον προϋπολογισμό του έργου, το εμπλουτίσαμε και το τεκμηριώσαμε ώστε να είναι άρτιο, αποδείξαμε τη βασιμότητα και σκοπιμότητα των πολλαπλών εκδηλώσεων και  κάθε κονδυλίου και το καταθέσαμε εκ νέου προς έγκριση στη Διαχειριστική Αρχή, με την οποία είχαμε αγαστή και στενή συνεργασία επί μήνες και την ευχαριστώ θερμά, προκειμένου να μη χαθεί το έργο και η χρηματοδότηση που ήταν στο «κόκκινο» από  την προ covid εποχή!

Και τα καταφέραμε όλοι μαζί όσοι εργάστηκαν με πείσμα, μεράκι και μεθοδικότητα! Ας αφήσει λοιπόν ο κ. Γαλιατσάτος τα λεγόμενά του ότι παραλάβαμε κάτι έτοιμο διότι δεν πείθει κανέναν από όσους ασχολήθηκαν με αυτή την υπόθεση και μάλλον ούτε τον εαυτό του».

Η καλύτερη δε απάντηση απέναντι στην κριτική του φθόνου και της απραξίας, είναι η παρουσία των εκατοντάδων συνδημοτών και επισκεπτών μας στις πολύ υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, οι οποίες είναι αντίστοιχες των προσδοκιών ενός  τέτοιου μεγάλου και πρωτοποριακού εγχειρήματος και τοποθετούν την Κέρκυρα εκεί που της αξίζει στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.