Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δράση Αγροδιατροφικής - Προσκόπων στο 4ο Corfu Food and Wine festival

Αγροδιατροφική Σύμπραξη
06 Σεπτεμβρίου 2022 / 14:58

Μια εκδήλωση που θα έχει υπό την ομπρέλα της, όλα τα προϊόντα των Επτανήσων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων θα συμμετέχει και φέτος στο 4ο Corfu  FoodWine festival, σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς, το οποίο θα υλοποιηθεί στις 24 με 30 Σεπτέμβρη 2022, στην Κέρκυρα.

Μια εκδήλωση που θα έχει υπό την ομπρέλα της, όλα τα προϊόντα των Επτανήσων με στόχο την προβολή και προώθηση των Επιχειρήσεων - Παραγωγών και των παραδοσιακών προϊόντων της οικείας Περιφέρειας.
Οι εκδηλώσεις της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, στο πλαίσιο του Γαστρονομικού Φεστιβάλ, θα υλοποιηθούν τις δυο πρώτες ημέρες :

Σάββατο 24-09-2022 : Παρουσίαση – Έκθεση παραδοσιακών προϊόντων της Ιόνιας Γης, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Κέρκυρας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς-Ιθάκης, με σκοπό την προβολή των παραδοσιακών προϊόντων όλων των νησιών μας, με παρουσιάσεις και γευσιγνωσίες προϊόντων, ομιλίες και επιχειρηματικές συναντήσεις.

Κυριακή 25-09-2022 : Ενημερωτική διαδραστική εκδήλωση σε συνεργασία με το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ποταμού Κέρκυρας, για παιδιά ηλικίας 6 με 12 ετών. Μια νέα προσέγγιση, έχοντας ως κεντρικό άξονα τα παιδιά. Σε συνεργασία με τους Πρόσκοπους,  θα πραγματοποιηθεί διαδραστική εκδήλωση για την εκμάθηση των γαστρονομικών και διατροφικών παραδόσεων της Περιφέρειάς μας, για την υγιεινή διατροφή και την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και την «γνωριμία» των παιδιών με τα παραδοσιακά προϊόντα της Ιόνιας Γης, μέσα από παιχνίδια. Στην εν λόγω εκδήλωση θα γίνει ομιλία ειδικής διατροφολόγου για τα οφέλη της Επτανησιακής διατροφής και θα κεραστούν εδέσματα στα παιδιά, φτιαγμένα από τοπικά προϊόντα.

«Ο στόχος είναι, μέσα από το στοιχείο της διασκέδασης, αλλά και με την ενεργό εμπλοκή των παιδιών, να γίνει γνωστή η διατροφική αξία των παραδοσιακών μας προϊόντων, της Μεσογειακής διατροφής, καθώς και η σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος» αναφέρει σε μήνυμα του ο Πρόεδρος της Σύμπραξης κ. Νικόλαος Μουζακίτης.
 
Πληροφ. Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΙΝ
τηλ. 2661362281  κ. Ναταλία Βλάχου
                             κ. Άννα Χυτήρη