Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός του ΚΤΕΛ Κέρκυρας

Θανατηφόρο τροχαίο
28 Αυγούστου 2022 / 11:32

Το λεωφορείο ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο στη διαδρομή Κέρκυρα - Θεσσαλονίκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός των ΚΤΕΛ Κέρκυρας, που οδηγούσε λεωφορείο της γραμμής Κέρκυρα - Θεσσαλονίκη. Ο 65χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα το Σάββατο 27/08, με την αυτόφωρη διαδικασία, από άντρες της Α.Δ Κεντρικής Μακεδονίας μετά το θανατηφόρο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη το λεωφορείο των ΚΤΕΛ.

Το περιστατικό συνέβη στις 10:45 στο 228ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας- Κήπων, στο ρεύμα προς την Κοζάνη, πλησίον των διοδίων Πολυμύλου.



φωτο: Kozan.gr


Ο Διευθυντής των ΚΤΕΛ Κέρκυρας Τάσος Τσιμπούλης δήλωσε στο Kozan.gr ότι το σύνολο το επιβατών είναι καλά και σύντομα μετά το ατύχημα μεταφέρθηκαν με άλλο λεωφορείο στον προορισμό τους. Αναφορικά με τα αίτια του ατυχήματος, ο διευθυντής δήλωσε ότι δεν πρόκειται για ατύχημα που η υπαιτιότητα του βαραίνει τον οδηγό του λεωφορείου, για άγνωστους λόγους η άτυχη 66χρονη έχασε τον έλεγχο του οχήματος της και συγκρούστηκε με την πίσω πλευρά του λεωφορείου, που είχε μειώσει την ταχύτητα του εισερχόμενο στην περιοχή των διοδίων.

Παρότι το ατύχημα, βάση των στοιχείων  δεν φαίνεται να έγινε εξαιτίας του οδηγού του λεωφορείου, όπως μας πληροφορεί ο εκπρόσωπος τύπου της Α.Δ Κεντρικής Μακεδονίας Τάνος Πέτρος, σε περιπτώσεις θανατηφόρων ατυχημάτων, ο οδηγός του άλλου  οχήματος εμφανίζεται ενώπιον του εισαγγελέα κατηγορούμενος για φόνο εξ αμελείας. Έτσι έγινε και σε αυτή την περίπτωση. Ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και παρουσιάσθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα. Αφού ορίσθηκε δικάσιμος ο οδηγός αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του voria.gr «η 66χρονη γυναίκα υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες έχασε τη ζωή της μετά από σύγκρουση του οχήματός της με λεωφορείο των ΚΤΕΛ Κέρκυρας που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Κέρκυρα. Αρχικώς η γυναίκα οδηγός απεγκλωβίστηκε από τρεις πυροσβέστες με έξι οχήματα της πυροσβεστικής, που έσπευσαν στο σημείο, και στη συνέχεια διακομίσθηκε από το ΕΚΑΒ στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 22 άτομα και ο 65χρονος ημεδαπός οδηγός, δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμού ατόμου. Ο 65χρονος στη συνέχεια συνελήφθη».
 

Ανακοίνωση για το θανατηφόρο τροχαίο στην Εγνατία Οδό εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

«Σήμερα (27 Αυγούστου 2022) και ώρα 10.45΄περίπου στο 228ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας – Κήπων, στα διόδια Πολυμύλου, Ι.Χ. επιβατικό όχημα που οδηγούσε 66χρονη ημεδαπή συγκρούσθηκε με Δ.Χ. λεωφορείο που οδηγούσε 65χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 66χρονης οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας».

Πηγή: www.voria.gr