Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Πάνω Πλατεία οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή

ΚΝΕ
26 Αυγούστου 2022 / 18:35

Την επόμενη Παρασκευή και το Σάββατο (2,3/9). Ώρα έναρξης και για τις δυο μέρες των εκδηλώσεων, 20:30.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, από την εκτέλεση του οποίου φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια: «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό” (Ν. Μπελογιάννης) – Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα». 

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 2/9. Συζήτηση με θέμα: Το "τουριστικό θαύμα" Vs τα δικαιώματα της νεολαίας. Συναυλίες με τους: EverWhat, Echelon, ΜΑΡΙΕΛΒΙΣ και Λαϊκό Γλέντι.

Σάββατο 3/9. Πολιτική ομιλία με τον Θανάση Σγούρο, μέλος του Γρ. του ΚΣ της ΚΝΕ. Μεγάλη συναυλία με τα Μωρά στη Φωτιά, και άνοιγμα από την μπάντα Σενάριο.

Στον χώρο θα υπάρχουν θεματικές εκθέσεις για τη μικρασιατική Καταστροφή και έκθεση ζωγραφικής στην μνήμη του Κερκυραίου ζωγράφου Δημήτρη Σοφιανού, που "έφυγε" πριν από 1 χρόνο σχεδόν.

Θα λειτουργεί το δημιουργικό στέκι "Κόκκινο Αερόστατο" με παιχνίδια και δραστηριότητες για τους μικρότερους φίλους της ΚΝΕ, βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, περίπτερα για μαθητές και φοιτητές με ξεχωριστές συζητήσεις και δραστηριότητα, το ταβερνάκι του Φεστιβάλ και cocktail bar. Ώρα έναρξης και για τις δυο μέρες των εκδηλώσεων, 20:30.