Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοίγει η αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών (photos)

Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών
06 Σεπτεμβρίου 2023 / 10:40
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Με την τελετή έναρξης στην Ιόνιο Ακαδημία, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επίσημη πρώτη σήμερα για το Διεθνές Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών με την τελετή έναρξης στην Ιόνιο Ακαδημία.

Την κυβέρνηση στην εκδήλωση εκπροσωπεί η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη. 

Το Φεστιβάλ που πραγματοποιείται από 6-10 Σεπτεμβρίου στην Κέρκυρα, θα είναι μια πανδαισία από κουλτούρες, χρώματα, μουσικές, χορός, επιστημονική γνώση και τέχνη, σε έναν έναν πολυπολιτισμικό διάλογο, σε μια γιορτή για την άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά.

Γίνεται σε διοργάνωση του Διεθνούς Συμβουλίου Διοργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού και Παραδοσιακών Τεχνών – CIOFF®, επίσημου εταίρου της UNESCO, του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου των Σινιών.

Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει, παρουσιάσεις παραδοσιακών χορών από τις χώρες που θα συμμετέχουν, εκθέσεις παραδοσιακών ενδυμασιών και μουσικών οργάνων, παρέλαση χορευτικών συγκροτημάτων, επιστημονικές διαλέξεις και οικονομικό φόρουμ.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κέρκυρας αλλά και στην Αχαράβη, στην Κασσιόπη, στις Σινιές και στον Άγιο Ματθαίο.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών, ένα Φεστιβάλ θεσμός του Τομέα CIOFF® Νότιας Ευρώπης, τελεί υπό́ την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και διοργανώνεται με την ευκαιρία της επετείου των 20 ετών της Σύμβασης (2003) της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά.

Φωτογραφίες: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.