Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σπ. Καρύδη: Είχα λίγο άγχος, ήθελα να πάω λίγο καλύτερα

ΣΤΙΒΟΣ
22 Αυγούστου 2022 / 16:07
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΜΟΝΑΧΟ. Η παρουσία της Σπυριδούλας Καρύδη στο 26ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν πολύ καλή τηρουμένων των αναλογιών.

ΜΟΝΑΧΟ. Η παρουσία της Σπυριδούλας Καρύδη στο 26ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν πολύ καλή τηρουμένων των αναλογιών. Η είσοδος της στον τελικό και η 9η θέση που κατέλαβε στην Ευρώπη θα πρέπει να θεωρηθεί επιτυχία, αν λάβουμε υπόψη μας πολλές παραμέτρους. Η ίδια μάλιστα δεν πίστευε ότι με 13,71μ. στον προκριματικό θα έμπαινε στον τελικό με την 12η καλύτερη επίδοση και τόνισε χαρακτηριστικά «Δεν πίστευα ότι θα περάσω με αυτή την επίδοση. Όλα γίνονται, ο Θεός έκλεισε τα μάτια του και είμαι στον τελικό».

Η Κερκυραία αθλήτρια στον τελικό έκανε 13,54μ. και κατέλαβε την 9η θέση.  Είχε δύο πρώτα άλματα στα 13,32 μ. και 13,10 μ. πολύ μακριά από το ατομικό της ρεκόρ από το 2021 που είναι 14,19μ.

Στις δηλώσεις της μετά τον τελικό στην ΕΡΤ είπε:

 «Στο δεύτερο είχα καλό αέρα δεν το εκμεταλλεύτηκα. Δε με πειράζει η θέση, θα ήθελα να κάνω καλύτερη επίδοση από τον προκριματικό. Δεν το ευχαριστήθηκα όσο θα ήθελα, ωστόσο ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας με πολύ έντονη παρουσία του κόσμου στις εξέδρες. Είχα λίγο άγχος. Ήθελα να πάω λίγο καλύτερα και το ήθελα και για τον προπονητή μου, που με στηρίζει στη διάρκεια της σεζόν και βοηθάει ώστε να μπορέσω να παρακολουθώ και τη σχολή και παράλληλα να κάνω και τις προπονήσεις μου».

Μίλησε για άγχος (λογικό είναι πρώτη φορά πήρε μέρος σε τόσο μεγάλο αγώνα), ενώ ήθελε να κάνει κάτι καλύτερο από άποψη επίδοσης. Αυτές οι δηλώσεις της τα λέμε όλα, όπως και το ότι πλέον έχει εκτός από τις προπονήσεις να παρακολουθεί τη σχολή (οδοντιατρική) που σπουδάζει και αυτό σίγουρα δεν την αφήνει ολοκληρωτικά να αφοσιωθεί στο τριπλούν.

Η Σπυριδούλα των 14,19μ. το 2021 φέτος δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή της κατάσταση, λογικό είναι, πέρσι τα έδωσε όλα για να πάει στους Ολυμπιακούς αγώνες και δεν μπόρεσε, φέτος ήταν μια δύσκολη μεταβατική χρονιά, αλλά αυτό το κορίτσι έχει θέληση και θα επανέλθει. Άλλωστε είναι το μέλλον στο αγώνισμα αφού η 33χρονη πλέον Βούλα Παπαχρήστου (κορυφαία Ελληνίδα) είναι στη δύση της καριέρας της και η Σπυριδούλα 12 χρόνια νεότερη θα πάρει τα σκήπτρα.

Πρέπει ακόμη να μείνουμε σε δηλώσεις της Σπυριδούλας που έκανε στους αγώνες αυτούς και για τη φετινή χρονιά είπε πως…  είναι και ψυχολογικό που δεν μπόρεσε φέτος να ξεπεράσει τα 14μ. Το Ευρωπαϊκό αυτό πρωτάθλημα και η πρώτη της συμμετοχή σε επίπεδο γυναικών σε μεγάλους αγώνες, αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. Γλυκιά αφού η 9η θέση στην Ευρώπη σαν ξεκίνημα είναι πολύ καλή, πικρή γεύση όμως αφού βρέθηκε 65 εκατοστά πίσω από το ατομικό της ρεκόρ.

Η σεζόν τελειώνει και πλέον ο στόχος είναι μια καλή προετοιμασία το χειμώνα που θα της δώσει τη «χαμένη αυτοπεποίθησή της», που θα την κάνει να έχει σταθερά άλματα πάνω από 14μ. την επόμενη σεζόν και σίγουρα να βάλει στόχο και το ατομικό της ρεκόρ, αλλά και τη συμμετοχή της στην επόμενη Ολυμπιάδα το 2024, που είναι όνειρο κάθε αθλητή. Παράλληλα όμως οι σπουδές είναι μέσα στις προτεραιότητές της και σωστά σκέφτεται.

Για όλα όσα έχει πετύχει της αξίζουν συγχαρητήρια, ενώ οι ευχές όλων είναι να τη δούμε ακόμη ψηλότερα και θέλει και μπορεί να το κάνει.      

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια