Ευρωπαϊκό Στίβου: Στον τελικό του τριπλούν «πέταξε» η Σπυριδούλα Καρύδη

Ευρωπαϊκό Στίβου: Στον τελικό του τριπλούν «πέταξε» η Σπυριδούλα Καρύδη

ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Mε άλμα στα 13.71μ., η Σπυριδούλα Καρύδη πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό του τριπλούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο.

17
Aυγούστου / 2022

Η 21χρονη αθλήτρια που ανέδειξε ο προπονητής Παύλος Σκορδίλης και σήμερα προπονείται με τον Γιώργο Πομάσκι,  θα είναι στον τελικό του τριπλούν στο ευρωπαϊκό του Μονάχου. 
Με άλμα στα 13.71μ. πήρε την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματός της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.

Με την επίδοσή της συμπλήρωσε την 12άδα ενώ μόλις δύο αθλήτριες, η Έκχαρντ-Νόακ και η Μαμόνα Πατρίσα, πέρασαν το όριο των 14.40μ.

Ξεκίνησε με 13.49μ, ενώ στη συνέχεια έκανε το άλμα που της έδωσε και την πρόκριση. Στην τελευταία της προσπάθεια είχε άλμα στα 13.40μ.

Η 21χρονη «ιπτάμενη» Κερκυραία είχε την πέμπτη καλύτερη επίδοση στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ, επιτυγχάνοντας το καλύτερό της άλμα, στη δεύτερη προσπάθειά της. Συνολικά βρέθηκε στη 12η θέση των προκριματικών και έτσι εξασφάλισε την πρόκρισή της στον τελικό του τριπλούν.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μετά το τέλος των προκριματικών, η Καρύδη έδειξε την έκπληξή της για το αποτέλεσμα: «Δεν πίστευα ότι θα περάσω, ο Θεός έκλεισε τα μάτια του κι είμαι στον τελικό», τόνισε η Κερκυραία πρωταθλήτρια.