Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βαρκαρόλες του Αυγούστου με το φακό του Αλέξανδρου Μελίδη

ΒΑΡΚΑΡΟΛΑ
14 Αυγούστου 2022 / 12:00

Φαντασμαγορικές λήψεις από τις εκδηλώσεις σε Γαρίτσα και Παλαιοκαστρίτσα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άρχισαν να εμφανίζονται στα κοινωνικά δίκτυα οι πρώτες φωτογραφίες από το φιλόδοξη εκδήλωση του Δήμου Κέρκυρας, την Παρασκευή 12/08 στον κόλπο της Γαρίτσας. Ο φωτογράφος και συνεργάτης της Ενημέρωσης Αλέξανδρος Μελίδης, συνέλαβε με το φακό του τις κορυφαίες και πιο εντυπωσιακές στιγμές της βραδιάς.



ΦΩΤΟ: Αλέξανδρος Μελίδης




Βαρκαρόλα στον κόλπο της Γαρίτσας


Εν το μεταξύ, διαμάχη έχει ξεσπάσει στα κοινωνικά δίκτυα αναφορικά με το περιεχόμενο της εκδήλωσης, το κόστος και το νόημα της, με αρκετούς Κερκυραίους να δοξάζουν τον ιθύνοντα νου, το σκηνοθέτη Πέτρο Γάλλια, και ανάλογη μερίδα χρηστών να κατακεραυνώνουν την δημοτική αρχή για καινοτομίες άνευ περιεχομένου που δεν προσεγγίζουν καθόλου την αίσθηση και την ουσία της κλασσικής “Μπαρκαρόλας” (καντάδες εν πλω).



Πυροτεχνήματα στο τέλος της εκδήλωσης "το τραγούδι της θάλασσας"



Δύσκολο να ευχαριστήσεις τους πάντες γράφει ο Πέτρος Γάλλιας και ότι “ονειρεύεται την Κέρκυρα του αύριο”, μέσα από νέες προσεγγίσεις σε πατροπαράδοτα έθιμα και γιορτές.




Βαρκαρόλα με το καράβι του Οδυσσέα στη Παλαιοκαστρίτσα
 


Από την άλλη, οι Παλαιοκαστρινοί δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα με τη δικιά τους βαρκαρόλα να χαίρει της γενικής εκτίμησης των ανθρώπων της περιοχής.




Οδυσσέας λουόμενος στην Παλαιοκαστρίτσα



Για άλλη μια χρονιά το επικό δρώμενο της έλευσης τους Οδυσσέα διαδραματίστηκε μετά πάσας μεγαλοπρέπειας. Οι φωτισμοί ήταν ατμοσφαιρικοί, οι χορωδίες “ιντονάδες” και ο κόσμος ευχαριστήθηκε με την ποιότητα και την ποσότητα των πυροτεχνημάτων που φώτισαν το βραδινό ουρανό.