Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Φαληράκι φέτος η Βαρκαρόλα

ΒΑΡΚΑΡΟΛΑ
08 Αυγούστου 2024 / 14:19

Η εκδήλωση το Σάββατο 10 Αυγούστου στις 22:00 σε σκηνοθετική επιμέλεια της Ναταλίας Καποδίστρια.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο Φαληράκι κι όχι στον όρμο της Γαρίτσας θα γίνει φέτος η αυγουστιάτικη εκδήλωση της Βαρκαρόλας. Η εκδήλωση το Σάββατο 10 Αυγούστου στις 22:00 σε σκηνοθετική επιμέλεια της Ναταλίας Καποδίστρια. Συμμετέχουν η "Κερκυραϊκή Καντάδα και Μαντολινάτα", η "Χορωδία Φαιάκων", η Παραδοσιακή Χορωδία "Μουσικές Ρίζες" και η Παιδική -Νεανική Χορωδία "Άγιος Σπυρίδων".

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κώστας Βουσολίνος είπε μεταξύ των άλλων, με μια σύγχρονη ματιά, το αυγουστιάτικο θαύμα της λήξης της Πολιορκίας το 1716 ισορροπεί ανάμεσα σε ένα ζωντανό μουσικό αυτοσχεδιασμό και την παράλληλη δίγλωσση αφήγηση του χρονικού της πολιορκίας του νησιού. Την εκδήλωση συμπληρώνει η "εν πλω" παραδοσιακή, θαλασσινή «περαντζάδα» χορωδιών με επτανησιακές μελωδίες και ρυθμούς, υπό τον παφλασμό των κυμάτων, ενώ τα πυροτεχνήματα θα κεντούν τον έναστρο ουρανό!

Η Βαρκαρόλα 2024 πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την ΠΕΔ Ιονίων Νήσων και τον Ο.Κ.Ε., τη συνεργασία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων «Κόντρα Φόσσα», του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας (Ν.Α.Ο.Κ.), του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ.), καθώς και με την πολύτιμη υποστήριξη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας - Τμήμα Τροχαίας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ.