Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

4 συμβουλές για φτηνές πτήσεις

advertorial
12 Αυγούστου 2022 / 11:39

Τίποτα δεν είναι καλύτερο από μια απόδραση. Είτε ταξιδεύετε με αεροπλάνο σε έναν μακρινό προορισμό, είτε παίρνετε μια γρήγορη πτήση για να δείτε την οικογένειά σας, το να αλλάξετε περιβάλλον μπορεί να σας κάνει να νιώσετε υπέροχα. Αυτό που δεν είναι τόσο υπέροχο, ωστόσο, είναι το κόστος του ταξιδιού. Τα αεροπορικά εισιτήρια μπορεί να είναι το πιο ακριβό μέρος ενός ταξιδιού. Υπάρχουν όμως τρόποι για να κλείσετε μια πτήση χωρίς να τινάξετε τον προϋπολογισμό σας στον αέρα.

Έχετε περιέργεια; Τότε αυτή η δημοσίευση είναι για εσάς! Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και δεν θα χάσετε!

1. Πώς να βρείτε φτηνές πτήσεις;

Ο πρώτος κανόνας για την εύρεση φθηνών πτήσεων είναι να είστε ευέλικτοι με τα ταξίδια σας. Παρόλο που μπορεί να θέλετε να τηρείτε ένα αυστηρό πρόγραμμα, αυτό δεν βοηθάει όταν πρόκειται για την τιμή.  Όταν οι άνθρωποι ταξιδεύουν, συχνά επιλέγουν τον προορισμό και τις ημερομηνίες του ταξιδιού τους πριν ελέγξουν την τιμή. Για να βρείτε τις φθηνότερες πτήσεις, ωστόσο πρέπει να αντιστρέψετε αυτή τη διαδικασία. Ξεκινήστε ελέγχοντας εφαρμογές και ιστότοπους όπως τη eSky.gr για να δείτε ποιες είναι οι τιμές για τις προτιμώμενες τοποθεσίες του ταξιδιού σας. Από εκεί, μπορείτε να δείτε ποιες ημερομηνίες έχουν τις φθηνότερες επιλογές. Και κάπως έτσι θα γίνουν δικά σας τα πιο οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια!



2. Ποιες είναι οι καλύτερες ημέρες για να κλείσετε μια πτήση;

Δεν υπάρχει ακριβής καλύτερη ημέρα για να κλείσετε μια πτήση, αλλά υπάρχουν ημέρες που θεωρούνται καλύτερες από άλλες. Οι Παρασκευές και οι Δευτέρες τείνουν να είναι πιο ακριβές, καθώς τότε πετούν οι περισσότεροι επαγγελματίες ταξιδιώτες, σύμφωνα με το Nomadic Matt. Οι Τρίτες, οι Τετάρτες και τα Σάββατα είναι συνήθως οι φθηνότερες ημέρες για να ταξιδέψετε, σύμφωνα με το Scott's Cheap Flights .  Δεν υπάρχουν επίσης συγκεκριμένες ημέρες που οι πτήσεις θα είναι φθηνότερες. Οι φτηνές πτήσεις μπορεί να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή. Εν κατακλείδι, ναι μεν δεν υπάρχει καλύτερη ημέρα για να κλείσετε πτήσεις, αλλά είναι φθηνότερο να πετάξετε τις Τρίτες, τις Τετάρτες και τα Σάββατα.
3. Αναμονή ή ενδιάμεση στάση; Ποια είναι η διαφορά; Έχει σημασία;
Αν δεν βιάζεστε να φτάσετε στον τελικό σας προορισμό, η κράτηση πτήσης με ανταπόκριση μπορεί να είναι φθηνότερη από μια πτήση χωρίς στάση. Η απευθείας πτήση μπορεί να κάνει τα ταξίδια σας συντομότερα, αλλά οι τιμές είναι συνήθως υψηλότερες από ό,τι αν κάνατε ενδιάμεση στάση. Οι μηχανές αναζήτησης θα σας επιτρέψουν να φιλτράρετε τα δρομολόγια των πτήσεων με βάση τις πτήσεις χωρίς ενδιάμεση στάση, με 1 στάση και με 2+ στάσεις. Ακόμα και αν πετάξετε με μικτούς αερομεταφορείς σίγουρα θα μπορέσετε να κερδίσετε κάποια χρήματα. H eSky.gr  μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τα ιδανικά αεροπορικά εισιτήρια για εσάς και να φτάσετε από ένα κοντινό αεροδρόμιο στον τελικό σας προορισμό.



4. Μην διστάζετε να συγκρίνετε

Συγκρίνετε τις τιμές των εισιτηρίων διαφόρων αεροπορικών εταιρειών με ιστοσελίδες συγκέντρωσης. Οι ιστότοποι συγκέντρωσης είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν θέλετε να κάνετε αγορές και να συγκρίνετε τις τιμές πολλών αεροπορικών εταιρειών μεταξύ τους. Πληκτρολογήστε τα αεροδρόμια αναχώρησης και άφιξης και τις ημέρες του ταξιδιού σας και μετακινηθείτε στους διάφορους συνδυασμούς πτήσεων μέχρι να βρείτε τον φθηνότερο. Πολλές ιστοσελίδες συγκέντρωσης έχουν επίσης ένα ημερολόγιο χαμηλών τιμών, ώστε να μπορείτε να δείτε ποιες είναι οι φθηνότερες ημέρες για να ταξιδέψετε σε μια περίοδο 30 ημερών. Θέλετε για παράδειγμα να πάτε στην Ρόδο; Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.esky.gr/aeroporika-eisitiria/0/0/ci/rho/rodos  και βρείτε την πιο έξυπνη και φθηνή τιμή.