Έψαχνε τρεις μήνες, ναυαγοσώστες. Πήρε τελικά τέσσερις γαλάζιες σημαίες

Έψαχνε τρεις μήνες, ναυαγοσώστες. Πήρε τελικά τέσσερις γαλάζιες σημαίες

Πέρασε τον έλεγχο και πήρε τελικά όλες τις γαλάζιες σημαίες που προορίζονται για τις παραλίες υπό την εποπτεία των Υπηρεσιών του κεντρικού Δήμου.

09
Aυγούστου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πρόκειται για τις παραλίες των Μπενιτσών, της Αγ. Αικατερίνης, του Κανονίου και των Ερμόνων όπου πλέον υπάρχει η ειδική σήμανση. Οι υπόλοιπες επτά παραλίες που ανακοινώθηκαν τον Μάιο, τις διαχειρίζονται ξενοδοχεία. 

Την εποπτεία προετοιμασίας των υποδομών και υποβολή του σχετικού φακέλου είχε ο αντιδήμαρχος Οθωνών και Πολεοδομίας του Δήμου Δημήτρης Κατέχης.

Σε επικοινωνία του με την «κ.Ε.» υποστήριξε ότι οι «σεσημασμένες» αυτές παραλίες δεν χαρακτηρίζονται ως πολυσύχναστες, σύμφωνα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Π.Δ. 71/2020 και υπό τον έλεγχο Επιτροπής (σ.σ. πολυσύχναστες θεωρούνται οι παραλίες που έστω και για μια ημέρα συγκεντρώνουν 300 άτομα), κι έτσι δεν απαιτείται εκεί η εγκατάσταση ναυαγοσώστη, που άλλωστε αποδεικνύονται «είδος εν ανεπαρκεία». «Τουλάχιστον τρεις προκηρύξεις έκανε ο Δήμος, και οι τρεις υπήρξαν άγονες!».

Αν η παραλία χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστη από την ειδική επιτροπή τότε στο σύνολο του μήκους της ο δήμος πρέπει να τοποθετήσει ναυαγοσωστικό πύργο ανά 400 μέτρα.

Ο αντιδήμαρχος Κατέχης προέκρινε την ανάγκη εξεύρεσης και πρόσληψης ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου πριν σπεύσει να προμηθευτεί τον εξοπλισμό που απαιτείται. Άλλως πως θα πρόκειται για λεφτά πεταμένα. Τόσο στις δηλώσεις του στην «κ.Ε.» όσο και στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου, δήλωσε πρόθυμος να επιμείνει ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα και να αυξήσει ο κεντρικός Δήμος τον αριθμό των γαλάζιων σημαιών.

Η ανακοίνωση για τις σημαίες είχε γίνει στα μέσα Μαΐου. Ακολούθησαν οι έλεγχοι και μόλις την Τρίτη (9/8) έγινε δυνατή η επιβράβευση των προσπαθειών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ