Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στάση αναμονής από τους επαγγελματίες μετά το «ναυάγιο» στο Δημοτικό

Ωράριο
05 Αυγούστου 2022 / 09:36

Μόνιμοι κάτοικοι: Απόφαση προς τη σωστή κατεύθυνση η διατήρηση του ωραρίου μουσικής έως τις 11 το βράδυ

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Κλειστά» τα χαρτιά τους κρατούν οι επαγγελματίες μετά το «ναυάγιο» που σημειώθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Κέρκυρας για την παράταση του ωραρίου μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Οι καταστηματάρχες τηρούν για την ώρα στάση αναμονής και δηλώνουν ότι δεν έχουν αποφασίσει για το αν θα προβούν σε άλλες ενέργειες για το ζήτημα που τους απασχολεί εδώ και δυο μήνες.

Η ψηφοφορία πάντως έτσι όπως εξελίχθηκε και που είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει το ωράριο μουσικής ως έχει, δηλαδή μέχρι τις 11 το βράδυ, τους αιφνιδίασε, αφού όλα έδειχναν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι η παράταση θα περνούσε.

Η ανατροπή μάλιστα της τελευταίας στιγμής από τον επικεφαλής της παράταξης «Κέρκυρα να ζεις» Γιάννη Τρεπεκλή στο παρά πέντε της ψηφοφορίας και τις δυο προτάσεις που κατατέθηκαν τελικώς προς ψήφιση, προκαλώντας διάσπαση των ψήφων προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία των επαγγελματιών που έκαναν λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά του πρώην δημάρχου προς εκείνους.

Προς τη σωστή κατεύθυνση

Την ίδια ώρα, οι μόνιμοι κάτοικοι που όλο αυτό το διάστημα ήταν σθεναρά αντίθετοι στην παράταση του ωραρίου μετά τις 11 το βράδυ κάνουν λόγο για απόφαση προς τη σωστή κατεύθυνση και που θα είναι προς το συμφέρον όλων. «Η στάση μας είναι γνωστή εδώ και καιρό για το θέμα του ωραρίου. Πάντοτε λέγαμε ότι η εφαρμογή των νόμων θα επιφέρει την αρμονία και την ομόνοια. Πιστεύουμε απολύτως στη ζωντανή κοινωνία και θεωρούμε ότι θα επιτευχθεί μια κοινωνική ειρήνη. Αν εφαρμόζονταν από καιρό οι κανόνες όλοι θα ήμασταν ευχαριστημένοι και προφανώς δε θα συζητούσαμε σήμερα για το θέμα του ωραρίου μουσικής. Αν επιτευχθεί η κοινωνική ειρήνη με τη ζωντανή πόλη θα είναι προς το συμφέρον όλων», ανέφερε στην «Ε» ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαν Τζιάκομο Αλέξανδρος Μακρής.

Υπενθυμίζεται ότι στις διαδικασίες που προηγήθηκαν πριν τη διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου, υπέρ της διατήρησης του ωραρίου μουσικής ως έχει, δηλαδή έως τις 11 το βράδυ, είχε γνωμοδοτήσει το Τοπικό Συμβούλιο πόλης με 7 ψήφους. Στον αντίποδα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εισηγήθηκε την παράταση του ωραρίου μουσικής έως τις 12 τα μεσάνυχτα Κυριακή – Πέμπτη και έως τις 12.30 τη νύχτα Παρασκευές, Σάββατα, αργίες και παραμονές.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ