Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα χνάρια Ρωμαίου και Καρύδη, η Μελίνα Ζάραγκα

ΣΤΙΒΟΣ
01 Αυγούστου 2022 / 16:53
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΜΠΑΝΣΚΑ ΜΠΙΣΤΡΙΤΣΑ. Η Μελίνα Ζάραγκα δείχνει να είναι το επόμενο αστέρι του Παύλου Σκορδίλη στο άλμα τριπλούν, αφού στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας που έγινε στην Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας

ΜΠΑΝΣΚΑ ΜΠΙΣΤΡΙΤΣΑ. Η Μελίνα Ζάραγκα δείχνει να είναι το επόμενο αστέρι του Παύλου Σκορδίλη στο άλμα τριπλούν, αφού στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας που έγινε στην Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας κάνοντας ατομικό ρεκόρ πήρε την 6η με άλμα 12,21 μ. Πρώτη ήταν η Λιθουανή Beniusyte με 13,05μ., με 2η την Pereira από την Πορτογαλία με 12,51μ.  και 3η την Βουλγάρα Argirova με 12,44μ.

Η Μελίνα προκρίθηκε σαν 9η στη 12αδα του τελικού με άλμα στα 11,84μ. Στον τελικό είχε μόλις δυο έγκυρα άλματα,  ένα (το 2ο) στα 12,06μ. που την έβαλε στην οκτάδα και στο 6ο της άλμα έκανε 12,21μ. για να πάρει την 6η θέση. Η 15χρονη αθλήτρια του Κερκυραϊκού φαίνεται ότι μπορεί να ακολουθήσει στο άλμα τριπλούν, τα βήματα της Κ. Ρωμαίου (2η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα) και της Σπ. Καρύδη (1η στο Πανευρωπαϊκό).

Ο Παύλος Σκορδίλης ξέρει πως μπορεί η αθλήτριά του να γίνει από τις κορυφαίες στην Ευρώπη και στον κόσμο, παρ΄ όλο που βρίσκεται σε ένα τόπο χωρίς αθλητικές εγκαταστάσεις  ανθρώπινες, με αδυναμία το χειμώνα να ακολουθήσει το πρόγραμμα προετοιμασίας και προπόνησης που είναι απαραίτητο, αφού με την βροχή και τον αέρα που επικρατεί, μεγάλο μέρος των προπονήσεων δεν γίνεται. Παρά τις πρωτόγονες συνθήκες, όταν η αθλήτρια έχει θέληση και δουλέψει, μπορεί να κάνει πολλά.

Να σημειώσουμε ότι στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας η Ελλάδα πήγε πολύ καλά στο στίβο, είχαμε δυο πρώτες θέσεις με την 16χρονη Εβίνα Παναγιώτου στο επί κοντώ όπου έκανε ατομικό ρεκόρ και νίκησε με 3,95 μ., ενώ με άλμα στα 15,19 μ. ο Γιάννης Γκάρτσιος νίκησε στο τριπλούν. Τέλος 2ος ήταν με 4,90 μ. ο Παύλος Κριαράς επί κοντώ συμπληρώνοντας τα μετάλλια που πήρε η χώρα μας, ενώ υπήρξαν πολλά καλά πλασαρίσματα στην εξάδα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια