Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Είμαστε υπέρ της Συλλογικής Σύμβασης, η Πολιτεία ας ελέγξει τις παραβιάσεις

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ
26 Ιουλίου 2022 / 19:34
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Ανακοίνωση της Ένωσης ξενοδόχων. «Δεν έχουμε χρεία τοπικής ΣΣΕ. Ζητείται εργασιακή ειρήνη για την προστασία της κερκυραϊκής τουριστικής εικόνας».

ΚΕΡΚΥΡΑ. H ανακοίνωση: Ο ξενοδοχειακός κλάδος είναι ένας από τους λίγους κλάδους της ελληνικής οικονομίας που διαθέτει σε ισχύ ΣΣΕ, η οποία μάλιστα έχει κηρυχθεί γενικώς υποχρεωτική, διασφαλίζοντας συγκεκριμένους όρους αμοιβής και εργασίας που εφαρμόζονται υποχρεωτικά από όλες τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας και ασφαλώς και από τα ξενοδοχεία της Κέρκυρας.

Η Ένωση μας δεν προτίθεται να αποκλίνει από τους όρους της συγκεκριμένης ΣΣΕ γιατί αφενός τοπικές ιδιαιτερότητες που δικαιολογούν την απόκλιση κατά την άποψη μας δε συντρέχουν και αφετέρου με την ομοιόμορφη εφαρμογή της συγκεκριμένης ΣΣΕ διασφαλίζεται με τον καλύτερο τρόπο ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της πολιτείας έχουν την αρμοδιότητα να ελέγχουν την τήρηση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, τη διαπίστωση παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον διάλογο για την υπογραφή νέας εθνικής ΣΣΕ γιατί πιστεύουμε πως μέσα από αυτόν είναι δυνατόν να καταλήξουμε σε κοινά αποδέκτες λύσεις και προτάσεις και καλούμε την πλευρά των εργαζομένων να στηρίξει αντίστοιχα τον διάλογο αυτό αναστέλλοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις, με σκοπό την διασφάλιση του ξενοδοχειακού προϊόντος του νησιού και την εργασιακή ειρήνη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.