Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων: Πρόσκληση για συνάντηση στην Ένωση Ξενοδόχων

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
11 Ιουλίου 2024 / 13:39
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Σκοπός, η διαπραγμάτευση για υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστολή προς την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας απέστειλε το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, με πρόταση για διαπραγμάτευση με σκοπό την υπογραφή τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Μία πρόσκληση που είχε αποσταλεί και την περσινή χρονιά, η οποία πάντως τότε δεν έγινε αποδεκτή.

Η επιστολή αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο του τουρισμού και σύμφωνα με το Συνδικάτο «Ωφελούνται δραματικά  λίγοι, ενώ  την ίδια ώρα το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού που εργάζεται με σχέση εξαρτημένης εργασίας στις τουριστικές επιχειρήσεις,  βιώνει άθλιες συνθήκες εργασίας με πενιχρές αμοιβές που δεν φτάνουν ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών   κατά τους μήνες εργασίας, πόσο δε  μάλλον για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες τους όλο τον χρόνο.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι χιλιάδες νέα παιδιά να μεταναστεύουν αφήνοντας πίσω τους έναν ευλογημένο τόπο,  για να αναζητήσουν την επιβίωση τους σε άλλους προορισμούς.»

Το Συνδικάτο κάλεσε τους εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων στα γραφεία του στο Εργατικό Κέντρο την Τρίτη 23/07 στις 11:00 σε μια πρώτη διαπραγμάτευση. Στην επιστολή περιλαμβάνεται και μια αρχική πρόταση από την πλευρά του Συνδικάτου για ένα σχέδιο τοπικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Επιπλέον, αναφέρει ότι «Η συνεπής άρνηση σας να συζητήσετε, να διαπραγματευτείτε και τελικά να συμφωνήσετε στην διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα καθορίζει στην Κέρκυρα τους όρους εργασίας και αμοιβής, έχει οδηγήσει σε εργασιακές συνθήκες ζούγκλας, στην φτωχοποίηση των εργαζομένων που εργάζονται στον τουρισμό και την πρόκληση σοβαρών οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων στον τόπο μας».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.