Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Σπ. Καρύδη έχει όλο το μέλλον μπροστά της

ΣΤΙΒΟΣ
21 Ιουλίου 2022 / 16:05
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Στόχος η επόμενη Ολυμπιάδα που είναι σε δυο χρόνια

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η παρουσία και μόνο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον είναι επιτυχία για την νεαρή Κερκυραία άλτρια Σπυριδούλα Καρύδη. Το αναφέρουμε αυτό γιατί κάποιοι θεώρησαν ότι σε κάθε αγώνα θα παίρνει μετάλλια και θα κάνει ρεκόρ, χωρίς να γνωρίζουν το αντικείμενο, με σχόλια που δεν της ταιριάζουν, μας έκανε υπερήφανους και σαν κερκυραίους και σαν Έλληνες.

Η νεαρή και ίσως άπειρη για τόσο μεγάλους αγώνες Σπυριδούλα, πέρσι έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια να πάει στους Ολυμπιακούς αγώνες κάτι που είναι όνειρο κάθε αθλητή. Μπόρεσε να βελτιώσει το ρεκόρ της να το φτάσει στα 14,19μ. και έμεινε για λίγο εκτός διοργάνωσης. Η περσινή πίεση δεν έφερε το  αποτέλεσμα που επιθυμούσε, αλλά έτσι είναι στον αθλητισμό.

Η κερκυραία άλτρια που πλέον φοιτά στην ιατρική της Αθήνας, το χειμώνα έκανε περισσότερο προπονητική «συντήρηση», ξέρει ο καθένας ότι δεν μπορεί να είναι πάντα στο «κόκκινο» και ήθελε να έχει μια χρονιά που θα σταθεί αξιοπρεπώς στους αγώνες, έχοντας όλο το μέλλον μπροστά της και με προγραμματισμό την επόμενη Ολυμπιάδα που είναι σε δυο χρόνια.

Μοιραία λοιπόν φέτος εμφανίστηκε στους αγώνες με χαμηλότερες επιδόσεις τόσο στο τριπλούν, όσο και στο μήκος που δοκίμασε, σε δυο αγωνίσματα που έχει τα Πανελλήνια ρεκόρ στις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες και ίσως χρειαστούν χρόνια να ξεπεραστούν. Όταν ήλθε το εισιτήριο (αναπάντεχα) για το παγκόσμιο, δεν είχε τίποτε άλλο να κάνει παρά να πάει να αποκτήσει την εμπειρία και να παλέψει όπως ξέρει και κάνει στη ζωή της.

Η Σπυριδούλα είχαμε γράψει ότι για να περάσει στον τελικό θα έπρεπε να ξεπεράσει τον εαυτό της και ότι με βάση τη φετινή της παρουσία ήταν πολύ δύσκολο. Και εκ του αποτελέσματος δικαιωθήκαμε, αφού στην 12αδα του τελικού   η τελευταία που προκρίθηκε έκανε 14,27μ. Προσπάθησε έκανε 13,63μ. (13,82μ. είχε καλύτερο εφέτος) πήρε την 24η θέση τελικά και τις εμπειρίες που θα την βοηθήσουν στη συνέχεια.

Μην ξεχνάμε ότι το τριπλούν πέραν των άλλων είναι και τεχνικό αγώνισμα, η πείρα βοηθάει και το 21χρονο κορίτσι έχει μέλλον μπροστά της και πολλούς αγώνες να διακριθεί. Ουσιαστικά στην κατηγορία γυναικών τώρα ξεκινάει και 10-15 χρόνια μπροστά της για να πετύχει μεγάλες διακρίσεις, όπως το Χρυσό στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια