Μ. Τζήλιος: «Έτσι είναι ο αθλητισμός»

Μ. Τζήλιος: «Έτσι είναι ο αθλητισμός»

Ο Χρ. Λιτσαρδόπουλος με τον προπονητή του Μ. Τζήλιο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε αγώνες ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο για αθλητές και αθλήτριες Κ18 είχε επιλεγεί να πάρει μέρος στο άλμα επί κοντώ ο Χριστόφορος Λιτσαρδόπουλος του Κερκυραϊκού.

21
Ιουλίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε αγώνες ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο για αθλητές και αθλήτριες Κ18 είχε επιλεγεί να πάρει μέρος στο άλμα επί κοντώ ο Χριστόφορος Λιτσαρδόπουλος του Κερκυραϊκού. Οι αγώνες προγραμματίστηκαν να γίνουν 20 και 21 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.  

Ο νεαρός (μόλις 15 ετών γεν. το 2007) Χριστόφορος έχει κάνει φέτος εντυπωσιακή πρόοδο, έχει περάσει τα 4,25μ. και δείχνει ικανός για μεγάλα άλματα στο μέλλον, με πολύ δουλειά και προσπάθεια μπορεί να εξελιχθεί σε σπουδαίο άλτη.

Η συμμετοχή του το απόγευμα της Τετάρτης 20 Ιούλη στους αγώνες με την Κύπρο, δεν ήταν αυτή που περίμενε. Στον αθλητισμό όλα είναι δυνατά, από την μεγάλη επιτυχία, από την πρωτιά, από το ατομικό ρεκόρ, μέχρι και την αποτυχία, αν δεν βρίσκεται κάποιος σε καλή μέρα. Αυτό το είδαμε αυτές τις μέρες και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που ναι μεν πήγαν περίφημα Τεντόγλου και Στεφανίδη, αλλά και οι δυο μίλησαν ότι δεν ήταν η καλύτερη μέρα τους.

Ο νεαρός Χριστόφορος στον Άγιο Κοσμά δεν ήταν στη μέρα του, δεν μπόρεσε να περάσει κάποιο ύψος και ακυρώθηκε. Αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα, συμβαίνει σε τεράστιους αθλητές και αθλήτριες, σε Ολυμπιονίκες, σε παγκόσμιους πρωταθλητές. Ακόμα και η δική μας η Σπυριδούλα Καρύδη, φέτος δεν είναι στα καλύτερά της, αλλά η συμμετοχή σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι τεράστια διάκριση, όπως μεγάλη διάκριση είναι ο Χριστόφορος αν και 15 ετών να επιλέγεται να αγωνιστεί με την Εθνική κάτω των 18.

Το ξεκίνημα με την Εθνική τον στεναχώρησε λιγάκι, αλλά στο μέλλον αναμένεται να προσφέρει πολλές  χαρές στον εαυτό του, στον προπονητή του Μάκη Τζήλιο και στο σωματείο του τον Κερκυραϊκό Γ.Σ. ενώ σίγουρα η φανέλα της Εθνικής θα είναι πάντα εκεί για αυτόν.   

Χαρακτηριστική η δήλωση του προπονητή του Μάκη Τζήλιου για τον κερκυραίο αθλητή:  

«Στην πρώτη του συμμετοχή με την Εθνική ομάδα,  ο Χριστόφορος Λιτσαρδοπουλος δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα και ήταν άκυρος! Έτσι είναι ο αθλητισμός!».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ