Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύλλογος «Φίλων»: Ναι στην πίστα σκέιτ, με αυστηρό κανονισμό λειτουργίας

Πίστα σκέιτ
15 Ιουλίου 2022 / 13:49

«Τα παιδιά μας θέλουν να ψυχαγωγηθούν κι εμείς τους λέμε να φύγουν, να πάνε αλλού;»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την άλλη πλευρά του νομίσματος στην αντιπαράθεση για την πίστα σκέιτ, καταθέτει ο Σύλλογος Προώθησης Δημιουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων Κέρκυρας «Φίλων»:

«Έχουμε γίνει τους τελευταίους μήνες θεατές, σε μια διαμάχη ανάμεσα στους περίοικους του άλσους της Γαρίτσας και της δημοτικής Αρχής από την άλλη.

Οι συνδημότες μας, διεκδικούν την απένταξη της πίστας σκέιτ από το έργο της ανάπλασης του άλσους. Την διεκδίκηση αυτή, την έχουν στηρίξει στο γεγονός ότι σε μια τέτοια περίπτωση, θα τσιμεντοποιηθεί μέρος του άλσους, θα καταστραφούν δέντρα, θα επηρεαστεί ο βιότοπος και μεταξύ άλλων θα υπάρξει και ηχορύπανση.

Αγαπητοί συντοπίτες, αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος. Για ποιο λόγο μιλάμε για τσιμεντοποίηση όταν χρόνια τώρα η ξερή τσιμεντένια λίμνη δεν μας ενοχλούσε; Γιατί μιλάμε για αποψίλωση όταν τα άρρωστα και προβληματικά δέντρα θα αντικατασταθούν με άλλα, περισσότερα και πιο ενδεδειγμένα;

Και μετά από αυτά να περάσουμε και στο ζουμί της υπόθεσης, την ηχορύπανση. Ζητάμε να μην κατασκευαστεί μια αθλητική εγκατάσταση, που θα απασχολήσει δημιουργικά μια σημαντική μερίδα της Κερκυραϊκής νεολαίας, γιατί θα μας ενοχλεί ο θόρυβος;

Τα παιδιά μας θέλουν να αθληθούν, να απασχοληθούν, να ψυχαγωγηθούν, και εμείς τους λέμε να φύγουν, να πάνε αλλού, αρκεί να μην τα έχουμε στα πόδια μας;

Τέλος, πραγματικά απορούμε, πως είναι δυνατόν η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου να ψήφισε υπέρ της απένταξης της πίστας!

Αγαπητοί φίλοι και συντοπίτες, δώστε στα παιδιά μια ευκαιρία. Μην τα διώχνετε. Τους δώσαμε μια υπόσχεση και πρέπει να την τηρήσουμε.

Ας ζητήσουμε κανονισμό λειτουργίας του άλσους και της εγκατάστασης όπως και αυστηρή τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας.

Θέστε την δημοτική Αρχή προ των ευθυνών της.
ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»

Ο Σύλλογος

Ο «ΦΙΛΩΝ» είναι σύλλογος που συστάθηκε στις 18-04-2022 και το ΔΣ αποτελείται από τους:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σκέμπρης Ιωάννης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κωστάλης Κωνσταντίνος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κουτσοθεόδωρος Γεώργιος
ΤΑΜΙΑΣ: Παπασταμάτης Γεώργιος
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ: Μικρούλης Κωνσταντίνος

ΜΕΛΗ:
Γρηγορίου Βασίλειος
Αντωνόπουλος Ανδρέας
Γουλής Ανδρέας
Τσαγκάνης Γεώργιος
Κασσίμη Αγγελική
ΑΝΑΠΛ. ΜΕΛΗ:
Αργαλιάς Ιωάννης