Στις 24 Σεπτεμβριου 2022 το 9ο Corfu Old Town Trail

Στις 24 Σεπτεμβριου 2022 το 9ο Corfu Old Town Trail

Προκήρυξη του αγώνα - Συνδιοργάνωση Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Corfu Mountain Trail

13
Ιουλίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προκηρύσσεται ο 9ος «CORFU OLD TOWN TRAIL» που θα διεξαχθεί 24 Σεπτεμβριου 2022 που συνδιοργανώνει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και το Corfu Mountain Trail ..

Αυτή είναι ο αγώνας της πόλης, που διεξάγεται κάθε χρόνο στα τέλη της τουριστικής περιόδου (Σεπτέμβρη-Οκτώβρη) απόστασης 14χλμ και 7χλμ.

Η εκκίνηση του αγώνα γίνεται στην πλατεία Λιστόν και ακολουθεί μια διαδρομή περνώντας και από τα δύο φρούρια της Κέρκυρας, όπως επίσης και τα δύο Ανάκτορα (Ασιατικής τέχνης και Μον Ρεπό).

Συγκεκριμένα, μετά την εκκίνηση ο αγώνας περνάει από την πλακάδα του Αγίου, διασχίζοντας την οδό Νικηφόρου Θεοτόκη και οδηγεί στο λόφο του νέου Φρουρίου συνεχίζοντας εντός του οχυρωμένου τμήματος της παλιάς πόλης. Περνάει από τις Καρντελάκουες έχοντας κάτω αριστερά την εβραϊκή συνοικία, με πορεία προς το Δημαρχείο (Σαν Τζιακόμο), τον Ντουόμο (καθολικό ναό), και την ιστορική γειτονιά της Πόρτα Ρεμούντας με τα πολλά καντούνια.

Ακολουθεί η Παλαιόπολη, όπου βρίσκεται και το λατρευτικό κέντρο της αρχαίας Κέρκυρας. Επίσης στον ιστορικό χώρο θα δούμε την παλιά έπαυλη του Άγγλου αρμοστή Άνταμς, μεταγενέστερα (μετά την Ένωση) παραχωρημένη στο Βασιλιά Γεώργιο Α΄ και νυν μουσείο. Επιστρέφουμε από το πλατύ πεζοδρόμιο του όρμου της Γαρίτσας με τις χαρακτηριστικές πλάκες από την πλευρά της θάλασσας (Κουρτελάτσα) και μπαίνουμε στο Παλαιό Φρούριο, το βενετσιάνικο αριστούργημα.

Αφού περιηγηθούμε εντός, ακολουθεί το Μποσκέτο, περνάμε από τον κήπο του λαού, το περιστύλιο των ανακτόρων, το Καμπιέλλο, την Κρεμαστή με το βενετσιάνικο πηγάδι, και τέλος την Πίνια, το παλιό στέκι των πινιατόρων.

Μετά από αυτή την δαιδαλώδη διαδρομή ανάμεσα από μνημεία παγκόσμιας κληρονομίας της UNESCO τερματίζουμε στο φημισμένο Λιστόν, σήμα κατατεθέν του ιστορικού κέντρου της πόλης. Συμμετέχουν περίπου 500 αθλητές κάθε χρόνο με πρώτη διοργάνωση το 2014.

Θα πραγματοποιηθούν δύο διαδρομές 6 και 14 χιλιομέτρων και σε 20 διαφορετικά σημεία των διαδρόμων θα υπάρχουν χαρούμενες, διασκεδαστικές και καλλιτεχνικές
εκπλήξεις στις οποίες κεντρικό ρόλο θα έχει η τοπική μας παράδοση και τέχνη.

Το κόστος συμμετοχής στο «OLD TOWN TRAIL» 14χλμ θα είναι 15€ και στο “QUICK OLD TOWN TRAIL” 6 χλμ. θα είναι 10€.

Και στις δύο αυτές διαδρομές το κόστος συμμετοχής θα είναι για φιλανθρωπικό σκοπό, συμπεριλαμβάνει buffe, χρονομέτρηση και snack τερματισμού, μετάλλιο στα 14 κλμ, buffε στα 7 χλμ, χρονομέτρηση, μετάλλιο και snack τερματισμού.