Σάββατο 05.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Σάββατο (21/9) το Corfu Old Town Trail

ΦΩΤΟ@ΑΡΧΕΙΟΥ
CORFU OLD TOWN TRAIL
18 Σεπτεμβρίου 2024 / 19:39

Η διαδρομή που είναι ευχάριστη (και δύσκολη) μέσα στην πόλη ελκύει πολλούς ξένους και καθιερώνεται στη συνείδηση όλων, συνδυάζοντας τον αθλητισμό με την πολιτιστική κληρονομιά μας και ενισχύοντας τον τουρισμό αφού έρχεται πολύς κόσμος μόνο για να πάρει μέρος.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκίνησε δειλά-δειλά το 2013 το Corfu Old Town Trail, αλλά έχει καθιερωθεί, κάθε χρόνο προσελκύει και περισσότερους συμμετέχοντες, συνεχίζει δυναμικά και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου θα γίνει το φετινό, με τις συμμετοχές να υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν και τις 500.

Οι πολλές και διαφορετικές κατηγορίες βοηθούν ώστε να υπάρχουν επιλογές και έτσι περισσότερος κόσμος επιλέγει να συμμετάσχει. Φέτος θα έχουμε αγώνα 14 χιλιομέτρων, 7 χιλιομέτρων, αλλά και αγώνα γονέων-παιδιών που δίνει τη δυνατότητα ακόμη μεγαλύτερης συμμετοχής. Άλλωστε η συμμετοχή μετράει για το σύνολο σχεδόν των ανθρώπων που θα επιλέξουν το Σάββατο να πάρουν μέρος.

Τον αγώνα έχει συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και φυσικά το Corfu Mountain Trail. Είχαμε συνέντευξη τύπου με την παρουσία του Αντιδημάρχου αθλητισμού Π. Γιαννούλη, του Αντιδημάρχου τουρισμού Σπ. Χαλικιόπουλου και την Οργανωτική Επιτροπή.

Ανάμεσα σε αυτά που ειπώθηκαν είναι πως μπαίνει η Κέρκυρα στον διεθνή χάρτη των αθλητικών διοργανώσεων, συνδέεται με τον αθλητικό τουρισμό, εντάσσεται στο πλαίσιο της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, και την προώθηση του θεματικού, εναλλακτικού τουρισμού.