Ξεκίνησε η Β΄ κατασκηνωτική περίοδος της Μητρόπολης στην Κέρκυρα

Ξεκίνησε η Β΄ κατασκηνωτική περίοδος της Μητρόπολης στην Κέρκυρα

Η Β΄ κατασκηνωτική περίοδος αποτελείται από 100 κορίτσια του δημοτικού σχολείου με την πνευματική καθοδήγηση του π. Σπυρίδωνος Τριαντάφυλλου και της αρχηγού Ευαγγελίας Μουρτζανού

13
Ιουλίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Β΄ Κατασκηνωτική περίοδο στην Κασσιώπη μετέβη τη Δευτέρα 11 Ιουλίου ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων Νεκτάριος όπου τέλεσε τον αγιασμό.

Η Β΄ κατασκηνωτική περίοδος αποτελείται από 100 κορίτσια του δημοτικού σχολείου με την πνευματική καθοδήγηση του π. Σπυρίδωνος Τριαντάφυλλου και της αρχηγού Ευαγγελίας Μουρτζανού.Ο Μητροπολίτης μίλησε στα παιδιά για την ονομασία της φετινής κατασκήνωσης που το όνομα της είναι αλησμόνητες πατρίδες καθώς φέτος θυμόμαστε την επέτειο που δυστυχώς η πατρίδα μας συρρικνώθηκε και έχασε την Ιωνία της Μικράς Ασίας, την ανατολική Θράκη, την Καππαδοκία και τον Πόντο. Ο Σεβασμιώτατος με απλά λόγια είπε στα παιδιά όλα εκείνα τα ιστορικά γεγονότα για να γνωρίζουν πόσο μεγάλη ήταν η πατρίδα μας, πόσος ο πολιτισμός μας και πόση η ιστορία της. Τους μίλησε για τις Εκκλησίες της Αποκάλυψης, τους μίλησε για την ιστορία του Ηροδότου, που αναφέρεται ακριβώς σε αυτές τις αλησμόνητες πατρίδες μας, τους μίλησε για τον κόπο και τον μόχθο του Aποστόλου Παύλου προκειμένου να ιδρύσει αυτές τις αρχαίες εκκλησίες και στο τέλος εδόθησαν τα ονόματα από τις κορυφαίες ιστορικές πόλεις της Ιωνίας στις ομάδες.

Ο Μητροπολίτης επιθεώρησε τα καταλύματα των παιδιών και τους χώρους εστίασης και όλων των κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων, ευχήθηκε δε στις ομαδάρχισσες να έχουν δύναμη να προσέχουν τα παιδιά και να τα καθοδηγούν. Στο τέλος τους μοίρασε αναμνηστικά δώρα και βιβλία.