Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ούτε και φέτος κατασκηνώσεις στα Γουβιά για τα παιδιά ΑμΕΑ

Κατασκηνώσεις
12 Ιουλίου 2022 / 08:42

Απολύτως καμία προετοιμασία του χώρου στα μέσα Ιουλίου - Απόφαση του Συλλόγου ΑμΕΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ούτε και φέτος τα παιδιά με αναπηρία θα έχουν την δυνατότητα συμμετοχής στις Κατασκηνώσεις «Σταμάτιος Δεσύλλας» Γουβιών Κέρκυρας, εκτιμά 
ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας, Σπύρος Ζουμπουλίδης. Όπως και πέρυσι τα παιδιά με αναπηρία της Κέρκυρας δεν θα έχουν ευκαιρία για ανέμελη χαρά, θάλασσα και διασκέδαση που τόσο πολύ έχουν ανάγκη, επισημαίνει. 

Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος, με λύπη του διαπίστωσε ότι μετά από επιτόπια επίσκεψή του (11 Ιουλίου) στις Κατασκηνώσεις «Σταμάτιος Δεσύλλας Γουβιών Κέρκυρας, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει απολύτως καμία εργασία για την έγκαιρη έναρξη λειτουργίας των, φιλοξενώντας μόνο τις αγωνιστικές λέμβους του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας (ΝΑΟΚ), ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν  ακόμη δημοσιευθεί οι προκηρύξεις για την πρόσληψη προσωπικού και για τις προμήθειες τροφίμων.
   


Αποθηκευτικός χώρος για τις λέμβους του ΝΑΟΚ - 11/7/2022 - Φωτό Σπ. Ζουμπουλίδης

«Η εκτίμηση του Συλλόγου μας ιδιαίτερα μετά την παραίτηση του Προέδρου των Κατασκηνώσεων κ. Σπύρου Νεράντζη και την σημερινή εικόνα των, είναι ότι η έναρξη των Κατασκηνώσεων Γουβιών Κέρκυρας θα καθυστερήσει τουλάχιστον για τον Αύγουστο, μία τεράστια καθυστέρηση παρ΄ όλη την έγκαιρη ανάθεση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, που δημιουργεί αδυναμία να βρεθούν παιδιά με αναπηρία καθώς επίσης και οι απαραίτητοι συνοδοί τους.

Ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου  

Ο Σύλλογός μας υπεύθυνος και σεβόμενος την ποιοτική και ασφαλή διαμονή και διατροφή των παιδιών με αναπηρία, των ΠΑΙΔΙΩΝ μας  δηλαδή, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του, δεν θα συμμετάσχει στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στις Κατασκηνώσεις των Γουβιών Κέρκυρας και για την φετινή περίοδο.
 
Σημειωτέον ότι άλλοι Δήμοι που λειτουργούν κατασκηνώσεις του ίδιου Προγράμματος, έχουν ήδη ξεκινήσει την πρώτη περίοδο, ενώ ο Σύλλογός μας και πέρυσι δεν συμμετείχε, αφενός μεν λόγω της μεγάλης και πάλι καθυστέρησης, αφετέρου λειτούργησε με ελλειπέστατο προσωπικό με 9 εργαζόμενους αντί 32 και μάλιστα χωρίς τους λίαν απαραίτητους για την υγεία και ζωή των κατασκηνωτών γιατρό και νοσηλευτή.
   
Ο Σύλλογός μας απέστειλε έγγραφο ενημέρωσης και διαμαρτυρίας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) για περαιτέρω ενημέρωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο είναι αρμόδιο για την ανάθεση των κατασκηνώσεων και την χρηματοδότησή τους.
 
Για άλλη μια χρονιά όπως και πέρυσι τα παιδιά με αναπηρία της Κέρκυρας δεν θα έχουν την ευκαιρία, την δημιουργική συμμετοχή και την ανεκτίμητη ψυχολογική υποστήριξη    στην ανέμελη χαρά, στη θάλασσα και στη διασκέδαση που τόσο πολύ έχουν ανάγκη, ενώ η γονείς τους θα χάσουν την ευκαιρία για ξεκούραση, για  διακοπές και υλοποίηση κάποιων αναγκών τους που δεν τους επιτρέπει η τόσο δύσκολη χωρίς επιλογή αποστολή τους,  της διαβίωσης και ανατροφής ενός παιδιού με αναπηρία».