Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περισσότερα από 400 παιδιά στη εκδήλωση του ΕΣΥΝ

ΕΣΥΝ
27 Ιουνίου 2022 / 16:14
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια μεγάλη γιορτή φιλίας και συναδέλφωσης με το μήνυμα «ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά, ΝΑΙ στη ζωή» έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στην Κάτω Πλατεία της Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια μεγάλη γιορτή φιλίας και συναδέλφωσης με το μήνυμα «ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά, ΝΑΙ στη ζωή» έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στην Κάτω Πλατεία της Κέρκυρας. Μια γιορτή του ΕΣΥΝ στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών, η 2η που γίνεται, μετά αυτήν στις Νυμφές, ενώ θα ακολουθήσει και στον Άη Μαθιά μια 3η για να κλείσει ο φετινός κύκλος.

Γέμισε με ζωή, με παιδικές φωνές, με χαρά και παιγνίδι με πάνω από 400 παιδιά η Κάτω Πλατεία, παιδιά που είχαν την ευκαιρία να παίξουν και ποδόσφαιρο και μπάσκετ και χάντμπολ, κυρίως όμως να πάρουν τα κοινωνικά μηνύματα που πέρασαν μέσω αυτής της εκδήλωσης. Το κύριο μήνυμα «ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά, ΝΑΙ στη ζωή», που εδώ στο νησί μας πρέπει να περάσει σε κάθε σπίτι, σε κάθε παιδί, αφού η μάστιγα «θερίζει». Μηνύματα για την Παγκόσμια Ειρήνη και «Ο Αθλητισμός μας ενώνει»  έχει ανάγκη και είναι απαραίτητα να γίνουν κτήμα των παιδιών, με ατά μπορούν να πορευτούν για μια καλύτερη Ειρηνική  ζωή. Χωρίς ουσίες και εξαρτήσεις, για μια κοινωνία αλληλεγγύης και
κατανόησης.

Η προσπάθεια του ΕΣΥΝ εκτιμούμε ότι είναι δύσκολη, αλλά σίγουρα όλα αυτά τα χρόνια που περνάει τα μηνύματα σε παιδιά και γονείς, έχει βοηθήσει τα παιδιά, έχει αποτρέψει (έστω και ένα) να στραφούν στα ναρκωτικά, ενώ πολλά από αυτά έβαλαν τον αθλητισμό στη ζωή τους και κέρδισαν τα οφέλη που προσφέρει.   

Ο πρόεδρος κ. Κ. Ρούσινος αναφέρθηκε ως εξής στο γεγονός:

Βροντερό, μαζικό, εντυπωσιακά ενθουσιώδες και τρυφερό το νεανικό μήνυμα απαίτησης μιας κοινωνίας που θα εξασφαλίζει την ουσία της ζωής και την ειρήνη από εκατοντάδες (πάνω από 400) παιδιά 18 συλλόγων το Σάββατο 25 Ιούνη στην Κάτω πλατεία στην εκδήλωση του παραρτήματος Κέρκυρας του ΕΣΥΝ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών.

Να σημειώσουμε ότι έδωσε το παρόν και το χορευτικό του πολιτιστικού συλλόγου του Αη Μαθιά.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια