Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Σύλλογος «Στήριξη» για την Παγκόσμια Ημέρα Ναρκωτικών

Στήριξη
24 Ιουνίου 2022 / 10:24

«Μην είσαι θεατής, διάλεξε τη ζωή σου» είναι το μότο του Συλλόγου «Στήριξη», γιατί « η ζωή είναι ωραία» και αυτήν πρέπει να διαλέξουμε. Όλοι μαζί κοντά στην κοινωνία, στις οικογένειες, και στον ΑΝΘΡΩΠΟ

Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους».  Η πρόταση αυτή έγινε στις 7 Δεκέμβρη 1987 από τη  Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση ναρκωτικών  ουσιών και την παράνομη διακίνησή τους. Πρόθεση, επίσης της Γενικής Συνέλευσης ήταν να τιμήσει τον Κινέζο Μανδαρίνο Λιν Τσε Χσου  (1785 – 1850 )  ο οποίος απαγόρευσε το εμπόριο οπίου στην Καντώνα , γεγονός που οδήγησε  στην πρόκληση του α΄ παγκοσμίου
πολέμου του οπίου το 1839.

Ο  δρόμος των εξαρτήσεων  είναι  δύσκολος και μακρύς…
Είναι ένας προσωπικός Γολγοθάς που απαιτεί δύναμη, αντοχή, κουράγιο και θέληση. Μια δαιδαλώδης διαδρομή, με στροφές, αδιέξοδα, ανηφόρες, κατηφόρες  μέχρι να φανεί το   «φως» της τελικής ευθείας, το «φως» της ζωής,  η νίκη απέναντι στους προσωπικούς «δαίμονες», ο τερματισμός ενός εξαντλητικού αγώνα.

Η πρόληψη των κάθε είδους εξαρτήσεων είναι ένα θέμα που αφορά  όλους μας. Μια στάση ζωής, ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί και που όλοι μας πρέπει να έχουμε σαν στόχο ζωής, σαν ένα φάρο που θα φωτίζει τα σκοτεινά μονοπάτια  των ανθρώπινων  ψυχών και ειδικότερα των παιδιών μας!

Ο Σύλλογος  «Στήριξη» ακολουθώντας τα χνάρια του πρωτοπόρου στον τομέα της πρόληψης, Νίκου Μώρου, και  πιστός στις αρχές του, βρίσκεται πάντα στις επάλξεις. Από το 1997 και σε συνεργασία με τη ΔΗ.ΜΟ.Π. «Ν.Μώρος» καλεί όλους  και ιδιαίτερα την Πολιτεία να στηρίξουν όσους παλεύουν για τη ζωή, για τα παιδιά, για ένα καλύτερο αύριο , για τη συνεχή ανάπτυξη δραστηριοτήτων, ενημερώσεων και ενός υποστηρικτικού δικτύου που θα είναι κοντά στις οικογένειες  και στην κοινωνία, δηλαδή για το αυτονόητο.

«Μην είσαι θεατής, διάλεξε τη ζωή σου» είναι το μότο του Συλλόγου «Στήριξη», γιατί « η ζωή είναι ωραία» και αυτήν πρέπει να διαλέξουμε. Όλοι μαζί κοντά στην κοινωνία, στις οικογένειες, και  στον ΑΝΘΡΩΠΟ.

Η μάχη κατά των εξαρτήσεων  είναι μια μάχη καθημερινή. Η πρόληψη είναι και παραμένει διαχρονική αξία. Το προλαμβάνειν αποτελεί    διαχρονικά  το σπουδαιότερο όπλο του ανθρώπου απέναντι σε κάθε «εχθρό».
Μετά από δύο χρόνια που η ανθρωπότητα πέρασε δύσκολες και πρωτοφανείς στιγμές λόγω της πανδημίας  ο Σύλλογος «Στήριξη» προγραμματίζει τη διοργάνωση δράσεων που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία  αλλά και να δώσουν διεξόδους στους νέους του τόπου μας.
Μερικές από τις δράσεις που προγραμματίζουμε για το καλοκαίρι είναι:

- Με την Ιατροχειρουργική  Εταιρεία Κέρκυρας συνδιοργανώνουμε εθελοντική αιμοδοσία.
- Με την ομοσπονδία Κρίκετ συνδιοργανώνουμε φιλικό αγώνα κρίκετ κοριτσιών με τις ομάδες του νησιού.
- Με το ιστιοπλοϊκό τμήμα του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας (ΝΑΟΚ) συνδιοργανώνουμε αγώνα μικρών σκαφών στη τελετή λήξης του χειμερινού camp.
- Με τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο  συνδιοργανώνουμε αγώνα μπάσκετ  στην τελετή λήξης του χειμερινού camp.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 Ο Πρόεδρος                                                             Η Γραμματέας
Σπύρος Δολιανίτης                                                   Λένα Τσαγκαράκη