Η «φτωχότερη» Κέρκυρα των τελευταίων χρόνων

Η «φτωχότερη» Κέρκυρα των τελευταίων χρόνων

Η Ηρώ Βραδή ακι ο Σπύρος Δουκατέλης πριν 4 μήνες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών κλειστού στίβου πήραν μετάλλια στην κατηγορία τους, θα το επιδιώξουν και στο Καυτανζόγλειο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου Ανδρών & Γυναικών και Ανδρών & Γυναικών Κ23 θα γίνει το Σαββατοκύριακο στο Καυτανζόγλειο Στάδιο στη Θεσσαλονίκη.

23
Ιουνίου / 2022

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου Ανδρών & Γυναικών και Ανδρών & Γυναικών Κ23 θα γίνει το Σαββατοκύριακο στο Καυτανζόγλειο Στάδιο στη Θεσσαλονίκη. Μια διοργάνωση που επιστρέφει στη συμπρωτεύουσα μετά από αρκετά χρόνια και πάντα παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Η συμμετοχή στους αγώνες αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού το παρών θα δώσουν ορισμένα από τα κορυφαία ονόματα του ελληνικού στίβου. Όμως από την Κέρκυρα θα έχουμε μια πολύ φτωχή παρουσία, κυρίως στην κατηγορία Κ23 όπου έχουν δικαίωμα συμμετοχής τρία παιδιά του Κερκυραϊκού (Δουκατέλης, Βραδή, Λιντοβόη)και εκεί τελειώνουν όλα. Βέβαια στους αγώνες θα βρεθούν ακόμη 4 παλιότερα αθλητές και αθλήτριες που ανέδειξε ο Π. Σκορδίλης (Ρωμαίου, Ματζουρογιάννης, Καρύδη, Μονόπωλης), αλλά έχουν πάρει μεταγραφή σε συλλόγους των Αθηνών. Επίσης τα αδέλφια Παναγιώτα και Γιώργος Δόσης, παλιότερα του ΑΟ Κέρκυρα 2015, θα είναι εκεί αλλά για τον Γ.Σ.  Ελ. Βενιζέλος. Αυτή η «αιμορραγία», η φυγή των παιδιών από τα σωματεία του νησιού κάτι λέει και τουλάχιστον στον Ιστορικό Κερκυραϊκό με την τεράστια ιστορία πρέπει να προβληματιστούν.     

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών & Γυναικών και Ανδρών & Γυναικών Κ23 διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι αγώνες θα γίνουν 25-26 Ιουνίου και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Σύμφωνα με τις επίσημες λίστες που ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ, από τα σωματεία της Κέρκυρας θα είναι:  Η 18χρονη Ηρώ Βραδή μπορεί να διακριθεί στην κατηγορία Κ23, θα προσπαθήσει να περάσει επιτέλους τα 4μ. κάτι που κυνηγάει από πέρσι, έχει ήδη περάσει δυο φορές φέτος το 3,95μ. και μπορεί να κάνει νέο ατομικό ρεκόρ. Ο 22χρονος Σπύρος Δουκατέλης που πλέον ασχολείται με τα 400μ. μπορεί να φτάσει στο μετάλλιο και στις δυο κατηγορίες, ήδη είναι μέλος της Εθνικής στα 4Χ400μ. Η 17χρονη Μελίνα Λιντοβόη του Κερκυραϊκού στο άλμα εις ύψος Κ23, χωρίς ελπίδα διάκρισης.

Επίσης παιδιά του ανδρώθηκαν στο νησί, αλλά έφυγαν «για άλλες πολιτείες» και θα συμμετάσχουν είναι:  Η Σπ. Καρύδη στο μήκος και στο τριπλούν με τα χρώματα του ΑΟ Κάλλιστος, αναμένεται να πάρει μετάλλια, ενώ η Κωνσταντίνα Ρωμαίου με τα χρώματα του Παναθηναϊκού θα είναι στο τριπλούν απέναντι από την Καρύδη, κάνει προσπάθεια επιστροφής στο αγώνισμα και θα παλέψει για ένα μετάλλιο. Ο Π. Ματζουρογιάννης θα είναι στο άλμα εις μήκος, θα προσπαθήσει για μετάλλιο με τα χρώματα όμως του ΑΟ Κάλλιστος, Ο Δ. Μονόπωλης θα είναι στο τριπλούν με τα χρώματα του Γ.Σ. Κηφισιάς. Η  Παναγιώτα Δόση (γεν. 2001) και ο Γιώργος Δόσης (γεν. 2003) αγωνίζονται με τον ΕΛ. Βενιζέλο των Χανίων και στις δυο κατηγορίες, στο άλμα εις ύψος, μπορούν την διάκριση.  


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ