Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έρχονται μηνύσεις για τη ΔΙΑΔΕΥΑΚ - Επιστολή εξοργισμένου αναγνώστη

ΔΕΥΑΚ
20 Ιουνίου 2022 / 16:39

Αλλοδαπός επαγγελματίας της Βόρειας Κέρκυρας προειδοποιεί για νομικές ενέργειες εξ αιτίας των προβλημάτων υδροδότησης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάθε ίχνος υπομονής έχει εξαντλήσει Βέλγος ιδιοκτήτης τουριστικού καταλύματος στο Καλάμι. Τα προβλήματα υδροδότησης, του έχουν κοστίσει αποζημίωση στους πελάτες του, ενώ ένα παιδί ήπιε νερό από την πισίνα, πιστεύοντας ότι είναι πόσιμο! Ενημερώνει ότι πρόκειται να καταθέσει μήνυση για αμέλεια και κίνδυνο δημόσιας υγείας.

Αυτό που έχει εξοργίσει τον αναγνώστη της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ είναι η συμπεριφορά που έχει από την ΔΕΥΑΚ. Ο κυριότερος λόγος πάντως που τον οδήγησε στην δημοσιοποίηση του πρόβλήματός του, όπως αναφέρει στην επιστολή, είναι ότι αυτή η κατάσταση αποτελεί ντροπή για το νησί.


Η επιστολή στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 
Ονομάζομαι Jérôme Deuson, είμαι από το Βέλγιο, αλλά είμαι ιδιοκτήτης σπιτιού στο Λούστρι (Καλάμι) στην Κέρκυρα από το 2019. Το σπίτι είναι προς ενοικίαση κυρίως σε οικογένειες. Δεν μένω στο νησί αλλά φροντίζω το σπίτι όλο το χρόνο. Το σπίτι έχει καλή εγκατάσταση νερού (με βυτιοφόρο 2 φορές 5.000 λίτρα). Από τότε που αγόρασα το σπίτι το 2019, το πρόβλημα με τις διακοπές νερού γίνεται όλο και χειρότερο.
 
Τις τελευταίες 10 μέρες το σπίτι μου δεν έχει νερό και έπρεπε να αποζημιώσω τους πελάτες μου καθώς δεν μπορούσαν να απολαύσουν τη διαμονή τους στο νησί υπό αυτές τις συνθήκες. Η κατάσταση είναι ίδια στο Λούστρι για όλους τους κατοίκους.

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να χρησιμοποιούν την τουαλέτα, να κάνουν κανονικό ντους ή απλώς να χρησιμοποιούν νερό για μαγείρεμα. Κάποιοι γέμισαν ένα πλαστικό μπουκάλι με νερό από την πισίνα για να καθαρίσουν μερικούς από τους χώρους της κουζίνας, αλλά ένα από τα παιδιά τους θεώρησε ότι ήταν πόσιμο νερό. Ως αποτέλεσμα, το παιδί είχε μια σοβαρή περίπτωση διάρροιας.
 
Πέρυσι χρειάστηκε να πληρώσω για μια υπηρεσία που δεν έκανε ποτέ τίποτα για τους κατοίκους του νησιού, πλήρωσα πάνω από 2.700€ νερό ακόμα κι αν πραγματικά αμφιβάλλω ότι τελικά καταναλώθηκε πραγματικά.
 
Περισσότερα για τη ΔΕΥΑΚ… :

Για πάνω από 2 χρόνια είχα επίσης τρύπημα στους σωλήνες Deyak που έτρεχαν στο πίσω μέρος του σπιτιού μου με το νερό να διαφεύγει από αυτό. Παρατήρησα δεόντως τη ΔΕΥΑΚ περισσότερες από 8 φορές στο γραφείο της στην Αχαράβη όπου κάποιος σχεδόν μου είπε ότι μπορώ να πάω να παραπονεθώ κάπου αλλού.

Όλο αυτό το χαμένο νερό δεν τους απασχολούσε καθώς δεν τους ενδιέφερε να φτιάξουν τίποτα. Μου ανέφεραν ότι έχουν μόνο έναν υδραυλικό για τα Βόρεια του νησιού. Σαν να ήμουν υπεύθυνος για την ανικανότητά τους να βρουν καλούς ανθρώπους για να προσληφθούν. Η συνέπεια του προβλήματος είναι ότι το πίσω μέρος του σπιτιού μου γέμισε από φίδια λόγω της μόνιμης διαρροής νερού.
 
Σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επισυνάπτονται φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι είδα ανθρώπους να συμπληρώνουν ψεύτικες αναφορές και δεν έκανα ποτέ τίποτα.
Στο τέλος διόρθωσα μόνος μου ένα θέμα της ΔΕΥΑΚ παρόλο που δεν ήταν δική μου ευθύνη.

Η συμπεριφορά του ΔΕΥΑΚ:

Οι άνθρωποι της ΔΕΥΑΚ σκόπιμα δεν ενδιαφέρονται να μιλήσουν στους κατοίκους για την κατάσταση των διακοπών νερού στην περιοχή μου. Είναι αλαζονικοί στο τηλέφωνο, κλείνουν ακόμη και ισχυρίζονται ότι δεν καταλαβαίνουν, ακόμα και όταν τους μιλώ εξαιρετικά αργά.
 
Ντροπή για το νησί:

Είναι ένα ευρωπαϊκό νησί που η οικονομία του βασίζεται στον τουρισμό. Αλλά η υπηρεσία ύδρευσης είναι χειρότερη από μια τρίτη χώρα.

Πληρώνω απίστευτα ποσά φόρων στην Κέρκυρα (πάνω από 20% σε τυχόν εισοδήματα από τους ταξιδιώτες), αστρονομικούς λογαριασμούς ρεύματος, συμβολαιογραφικές αμοιβές, δικηγόρους,... Συμμετέχω στην καλή οικονομία της Ελλάδας και δεν μπορώ να καταλάβω πώς κανείς στο νησί δεν κάνει τίποτα για να ειδοποιήσει τα ΜΜΕ και τον Δήμο σχετικά με αυτό.
 
Δεν προσπαθώ να ειδοποιήσω τις τοπικές αρχές και τα μέσα ενημέρωσης μόνο επειδή χάνω χρήματα, το κάνω επειδή αγαπώ και σέβομαι το νησί. Νιώθω ότι είναι ένα κόσμημα που καταστράφηκε από ανθρώπους όπως ο ΔΕΥΑΚ. Κάθε χρόνο η Κέρκυρα χάνει την εμπιστοσύνη των τουριστών εξαιτίας τέτοιων προβλημάτων. Και παρ' όλη την προσπάθεια και την αφοσίωσή μου στην προσπάθεια συμμετοχής στην τοπική οικονομία, νιώθω θυμό. Πραγματικά θυμωμένος.
 
Δεν σκοπεύω να αφήσω τα πράγματα να πάνε έτσι και θα ασκήσω κατηγορίες κατά της ΔΕΥΑΚ και της πόλης της Κέρκυρας για αμέλεια, υγειονομικά θέματα και μη βοήθεια σε άτομο που κινδυνεύει σε περίπτωση που συμβεί φωτιά από την ερχόμενη Τετάρτη στο Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας. Σκοπεύω επίσης να αναθέσω την υπόθεση σε δικηγόρο. Αν υπάρχει ένα πράγμα που έμαθα από τη ζωή μου: μην σπρώχνεις τους ανθρώπους πολύ μακριά, μπορεί να επιστρέψουν σε σένα.