Σάββατο 23.09.2023 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρώτη ξανά η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (ΑΑΚ) στις εκλογές των δασκάλων

ΣΕΠΕ
17 Ιουνίου 2022 / 09:49

Τα αποτελέσματα - Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα την ερχόμενη Τρίτη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ικανοποιητική συμμετοχή ολοκληρώθηκαν χθες οι αρχαιρεσίες για την άναδειξη νέου δ.σ. στον ΣΕΠΕ Κέρκυρας.
Πρώτη σε ψήφους αναδείχθηκε και πάλι η Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση (ΑΑΚ), στην οποία συμμετείχε ο απερχόμενος πρόεδρος Αντώνης Κουρσάρης. 

Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα την ερχόμενη Τρίτη.
 
Αποτελέσματα εκλογών ανάδειξης νέων μελών Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κέρκυρας καθώς και αντιπροσώπων στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και στην 91η Γ. Σ. της Δ. Ο. Ε.  της Πέμπτης 16 – 6 – 2022:


(Σε παρένθεση ο αριθμός εδρών στο ΔΣ και αντιπροσώπων στη ΓΣ της ΔΟΕ αντίστοιχα)

Σε ανακοίνωσή της, η AAK «χαιρετίζει όλες/όλους τις/τους συναδέλφους – μέλη του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας που μας στήριξαν στις εκλογές ανάδειξης νέων μελών ΔΣ και ΕΕ, καθώς και αντιπροσώπων  στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ καθώς και στην 91η ΓΣ της ΔΟΕ την Πέμπτη 16 – 6 – 2022 και ανέδειξαν για μια ακόμα φορά την παράταξή μας πρώτη δύναμη, στον Σύλλογο Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας, έχοντας ως γνώμονα την ελπίδα ότι όλοι μαζί μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας  και να οργανώσουμε τις διεκδικήσεις μας.
 
Αισθανόμαστε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της Πέμπτης 16 – 6 – 2022, δίνοντάς μας για πρώτη φορά 4η έδρα στο ΔΣ, αποτελεί δικαίωση και αναγνώριση των αγώνων και προσπαθειών της παράταξής μας στο Σύλλογο Εκπ/κών Π. Ε. Κέρκυρας ενάντια στην εφαρμογή της «αξιολόγησης» των νόμων 4692/2020 & 4823/2021 στη βάση των αποφάσεων του κλάδου χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο και κάθε μέσο (απεργία – αποχή, ενιαία κείμενα κ.λπ.).
 
Ελπίζουμε και θα προσπαθήσουμε το αποτέλεσμα αυτό να αποτελέσει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης και αγώνα. Θα συνεχίσουμε με την καθημερινή μας παρουσία στα σχολεία και τους αγώνες με ήθος, ύφος και χαμόγελο.
 
Ευχαριστούμε επίσης όλες και όλους τις/τους συναδέλφισσες και συναδέλφους που συμμετείχαν στην Τακτική Γενική Συνέλευση και προσήλθαν μαζικά στην εκλογική διαδικασία περιφρουρώντας και ενδυναμώνοντας τις δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες στέλνοντας μήνυμα μαζικής αποδοκιμασίας στα κυβερνητικά σχέδια διάλυσης και αποδυνάμωσης των συνδικάτων.
 
Δεν έχουμε εκλογικές αυταπάτες : γνωρίζουμε καλά ότι οι μεγάλες ανατροπές, οι μεγάλες αλλαγές και τα μεγάλα κινήματα, έρχονται από την ίδια τη βάση των εργαζόμενων.
Δεν μας ενδιαφέρει «να κάνουμε τους αγώνες ψήφους», αλλά το ακριβώς αντίστροφο: να αξιοποιήσουμε τη δύναμη και την παρουσία μας σε κάθε όργανο, ώστε να ανοίγουν δρόμοι για την κίνηση της βάσης του κλάδου σε μια κατεύθυνση ταξική χωρίς δισταγμούς και ταλαντεύσεις.
Με το βλέμμα στους αναγκαίους αγώνες: για ν’ ανατραπούν οι βάρβαρες αντιλαϊκές & αντεργατικές πολιτικές και οι εγχώριοι υποστηρικτές τους, για την υπεράσπιση όλων των δημόσιων αγαθών, ενάντια στη λιτότητα και στις περικοπές του εργατικού εισοδήματος, για να μην περάσει η «αξιολόγηση» - χειραγώγηση και υποταγή των εκπαιδευτικών, για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους (μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, όλων όσων έχουν έστω και μια σύμβαση αναπληρωτή στην εκπαίδευση, με μοναδικό κριτήριο το έτος λήψης πτυχίου και την προϋπηρεσία), για να μη χάσει κανείς τη δουλειά του, για να σταματήσει το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας του ελληνικού λαού αισθανόμαστε την ανάγκη,  να έχουμε ανοιχτά τα αυτιά μας σε κάθε κριτική, να μαθαίνουμε από τα λάθη μας για να μην τα επαναλαμβάνουμε, να αντιμετωπίζουμε τις αδυναμίες μας, αλλά κυρίως να εργαστούμε για τη συγκρότηση ενός λαϊκού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου, εκτιμώντας πως αυτό αποτελεί τη μόνη ελπίδα για τους εργαζόμενους σήμερα.
 
Η συναίσθηση του ρόλου μας και οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει καθορίζουν τη στάση μας, ειδικά σε καιρούς τόσο κρίσιμους όσο αυτοί που διανύουμε. Τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου απαιτούν τη συνεργασία όλων μας με ξεκάθαρες θέσεις. Όπως έχουμε αποδείξει από όλες τις θέσεις που έχουμε κληθεί να υπηρετήσουμε, ενδιαφερόμαστε έμπρακτα για την επίλυση όλων των προβλημάτων που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση με ειλικρίνεια και διάθεση συνεργασίας και συνεννόησης.
 
Ήμασταν και είμαστε αμετανόητοι αντίπαλοι του κομματικού κατεστημένου, του γραφειοκρατικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που διαμόρφωσε μια κλειστή κάστα κομματικών επαγγελματιών συνδικαλιστών μακριά και ενάντια στις αγωνίες της ζωντανής εκπαίδευσης και ευνόησε τις πελατειακές σχέσεις και υπηρέτησε τις κυρίαρχες πολιτικές.
 
Η επόμενη μέρα απαιτεί συλλογική δουλειά που θα υπηρετεί τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου. Σήμερα το σωματείο μας χρειάζεται τη στήριξη του καθενός μας. Χρειάζεται την προστασία όλων μας. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, διεκδικούμε την αξιοπρέπειά μας και αγωνιζόμαστε για το μέλλον των μαθητών μας, καθώς μέσα από την παιδεία και την καλλιέργεια της ψυχής θα μπορέσουμε να ανασυγκροτήσουμε το εκπαιδευτικό, κοινωνικό  και  συνδικαλιστικό κίνημα».