Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ελληνογαλλική φιλοξενία μαθητών

ERASMUS+
14 Ιουνίου 2022 / 11:57

Μέσω του προγράμματος ERASMUS+

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας, στις 2 Μαΐου,  πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των μαθητών του σχολείου με Γάλλους μαθητές του σχολείου Fracasse της πόλης Ντοβίλ (Deauville) της Νορμανδίας, στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος Erasmus+. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες, μιας και το πρόγραμμα RESPEPS, στο οποίο συμμετέχουν και τα δυο σχολεία, έχει ως στόχο την προβολή του σεβασμού και της αλληλεγγύης μέσα από τα ιδανικά του αθλητισμού. Για το λόγο αυτό, το παρών έδωσε στην τελετή υποδοχής που οργανώθηκε στο χώρο του σχολείου η Κερκυραία Ολυμπιονίκης της Ρυθμικής Γυμναστικής Μαρία Γεωργάτου. Επιπλέον, ακολούθησε απογευματινή εκδήλωση την οποία πλαισίωνε το σύνολο της Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος, ενώ το πρόγραμμα όλης της εβδομάδας  περιλάμβανε αθλητικές δραστηριότητες.

Μετά την επίσκεψη των Γάλλων μαθητών, οι μαθητές του Πρώτου Δημοτικού Σχολείου είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν με την σειρά τους στην Ντοβίλ στις 14 Μαΐου, μέσω του προγράμματος ERASMUS+. Ειδικότερα, οι μαθητές παρέλασαν στην Ντονβίλ με αντιπροσωπείες νέων αθλητών και αθλητριών από όλο τον κόσμο, με αφορμή την 19η Παγκόσμια Γυμνασιάδα που διεξήχθη στην περιφέρεια της Νορμανδίας, ενώ στην συνέχεια το σχολείο «école Fracasse» υποδέχθηκε τους μαθητές στις εγκαταστάσεις του, όπου και ακολούθησαν αθλητικές δραστηριότητες. Την τελευταία μέρα του προγράμματος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε κούρσα προσανατολισμού, ένα ιδιαίτερο μάθημα του Γαλλικού σχολείου, και να επισκεφτούν την πόλη Cabourg, όπως επίσης να συμμετέχουν στην γιορτή που οργανώθηκε στο χώρο του σχολείου, με σκοπό τη δημιουργία δεσμών ανάμεσα σε Γάλλους και Έλληνες.

Τέλος, μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+ που πραγματοποίησε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν καλές πρακτικές στο πλαίσιο του σχολείου και να ενισχύσουν το πνεύμα συνεργασίας, σεβασμού και αποδοχής του διαφορετικού.